0

Hulpmiddelen winkel

Hulpmiddel nodig?

Welkom bij Iris Huys

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde winkel die hulpmiddelen aanbiedt? Dan bent u bij onze showroom op het juiste adres! Onze showroom is op afspraak geopend. De één heeft alleen hulpmiddelen nodig bij het uitvoeren van bepaalde handelingen. De ander is voor het dagelijkse leven aangewezen op visuele ondersteuning. Wij bij Iris Huys bieden hulpmiddelen voor:

  • slechtzienden;
  • blinden;
  • ouderen;
  • professionals en hobbyisten die behoefte hebben aan beeldvergroting. 

Wij hebben maar één doel: Samen met u de beste kwaliteit van leven realiseren. Wat uw beperking ook is, of wat voor hulpmiddel u ook nodig heeft. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden dankzij slimme technologieën. Wij helpen u om de juiste keuze te maken.

Loepen en vergrootglazen bij Iris Huys

In onze hulpmiddelen winkel zijn wij gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen die te maken hebben met uw zicht. Heeft u in de loop van de jaren gemerkt dat uw zicht minder wordt en dat u het lastig vind om bijvoorbeeld de krant of een boek te lezen? Bent u een fanatieke hobbyist en kunt u de details van uw werk lastig zien? Dan bieden wij een groot assortiment loepen en vergrootglazen aan. Wij hebben een variërend aanbod en al onze producten verschillen in prijs, kleur en gebruiksgemak. Sommige loepen en vergrootglazen uit onze hulpmiddelen winkel zijn uitgerust met een lamp, zodat u ook op schemeravonden en donkere dagen gemakkelijk uw krant kunt lezen of uw hobby kunt uitvoeren.

Computeraanpassingen bij uw hulpmiddelen winkel

U gaat natuurlijk met uw tijd mee en maakt gebruik van de computer. Misschien heeft u zelfs wel een iPad of tablet thuis. Als u prima in staat bent deze apparaten te gebruiken is het natuurlijk frustrerend als u de letters niet meer kunt lezen. Hiervoor hebben wij bij Iris Huys een aantal oplossingen voor. Zo bieden wij een aantal computeraanpassingen, zoals grootlettertoetsenborden aan. Dit is een regulier toetsenbord zoals u gewend bent, met grotere letters en cijfers. Dit toetsenbord met grote letters hebben wij in onze hulpmiddelen winkel. Maar ook gootletter -, spraak – of braille software. Hiermee kunt u de computertekst vergroten, laten uitspreken of zelfs vertalen naar Braille. samen met onze computerdeskundige kijken we naar de juiste behoefte en oplossing voor u in onze winkel.

Dé hulpmiddelen winkel

Hoofdpijn verleden tijd

Het lezen van een boek of krant werkt ontspannend. Het is heerlijk om in uw luie stoel achterover te leunen met een goed boek. Erg vervelend dat u zich dan alsnog moet inspannen om de kleine letters uit uw boek te lezen. Dit inspannen kan ook nog eens een aantal frustraties met zich meebrengen. Zo raken uw ogen vermoeid door het inspannen en kunt u bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn. Met een voorleeshulpmiddel is dat verleden tijd. Ons ruime assortiment zorgt ervoor dat er voor iedereen een gewenst voorleeshulpmiddel tussen zit.

Verlichting en lampen hulpmiddelen

De juiste verlichting is extreem belangrijk als het gaat om goed zicht. Onvoldoende zicht brengt frustraties mee. Misschien herkent u het wel. U zit een boek te lezen in een donkere kamer. Uw ogen moeten hard aan het werk om de letters in het boek nog goed te kunnen lezen. Hierdoor bestaat de kans dat u vermoeid raakt of zelf hoofdpijn krijgt.

Bij Iris Huys weten wij dat verlichting belangrijk is. Daarom bieden wij een groot assortiment variërende lampen aan. In onze belevingsruimte kunt u de verschillen ervaren van directe en indirecte verlichting. maar ook verschillende lichtkleuren zijn er beschikbaar, van warmwit tot daglicht ( koud licht). Deze zijn beschikbaar voor:

  • tafellampen;
  • vloerlampen;
  • plafondverlichting;
  • verplaatsbare lampen. 

Naast daadwerkelijke lampen hebben wij ook hulpmiddelen die voorzien zijn van een lamp. Een leesloep met verlichting of een standloep met licht bijvoorbeeld. Hierdoor combineert u het probleem van slecht zicht met het probleem van slechte verlichting.

Overige hulpmiddelen in onze winkel

ADL-hulpmiddelen

Naast vergrootglazen, computeraanpassingen, voorleeshulpmiddelen en verlichting bieden wij ook nog een aantal andere oplossingen aan. Zo hebben wij beeldschermloepen en speciale brillen en (verre)kijkers. Ook bieden wij een breed scala aan ADL-hulpmiddelen.

Welkom in de winkel!

Loopt u ergens tegen aan? Of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van het juiste hulpmiddel? Kom eens langs in onze winkel en wij zoeken het bij u passende hulpmiddel samen met u uit. Onze winkel is op afspraak geopend.