0

Toetsenbord grote letters

Een toetsenbord met grote letters kan helpen wanneer u het reguliere toetsenbord niet of nauwelijks kunt zien. Een grootlettertoetsenbord heeft grotere letters die zelfs bij schemerlicht beter zichtbaar blijven. Dit toetsenbord zorgt voor een beter gebruiksgemak en verhoogt de typesnelheid. Uw ogen zullen minder snel vermoeid raken, omdat zij niet meer zoveel inspanning hoeven te leveren aan het lezen van de kleine toetsen.

Specificaties grootlettertoetsenbord

Zoals de naam al zegt heeft het grootlettertoetsenbord grote letters als hulpmiddel voor slechtzienden en voor mensen die het prettiger vinden om grote letters en cijfers op hun toetsenbord te hebben. Het toetsenbord met grote letters is buiten het gedeelte met de nummers precies hetzelfde als een normaal toetsenbord. Het toetsenbord bevat ook 2 USB openingen zodat u er nog een muis of een USB stick in kunt doen. De grootte van dit toetsenbord kan een goede hulpmiddel zijn wanneer u slechtziend bent. Het toetsenbord is zowel draadloos als met draad verkrijgbaar.

Voor wie is het toetsenbord met grote letters?

Velen hebben baat bij het gebruik van een grootlettertoetsenbord. Wanneer uw zicht niet meer helemaal goed is, kan een toetsenbord met grote letters hulp bieden. U kunt uw dagelijkse computeractiviteiten, zoals bijvoorbeeld het beantwoorden van uw mail of iets opzoeken in uw browser, op een normale manier voortzetten met behulp van hulpmiddelen. Het aansluiten en gebruik van het apparaat is eenvoudig. Doormiddel van een USB aansluiting is het toetsenbord gemakkelijk te koppelen aan uw computer.

Naast hulpmiddelen voor ouderen en slechtzienden zijn er ook speciale toetsenborden voor mensen met concentratieproblemen of dyslexie. Dit toetsenbord is dan, naast grote letters, voorzien van kleurtjes op de toetsen. Hierdoor zijn de toetsen beter terug te vinden op het toetsenbord.

Voordelen van het toetsenbord met grote letters

Het kan frustrerend zijn als u wordt beperkt in uw dagelijkse computeractiviteiten. Vaak zoeken naar een letter, langzaam typen en concentratieproblemen zijn veel voorkomende problemen. Met een grootlettertoetsenbord zijn deze problemen verleden tijd. Er zijn een aantal voordelen van het grootlettertoetsenbord:

  • Gemakkelijk te koppelen aan uw computer;
  • Verschillende varianten en kleuren;
  • Niet meer zoeken naar de juiste toets;
  • Speciale tekens zijn vergroot en zonder afkorting.