0

ADL hulpmiddelen

Voor mensen die beperkt zijn in hun ADL kunnen veel activiteiten voor hun erg lastig zijn. Maar waar staat ADL voor? ADL is een afkorting en staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. ADL hulpmiddelen zijn speciaal ontwikkeld om mensen te helpen of te ondersteunen. Het wordt gebruikt om een persoon in staat te stellen zijn dagelijks handelingen zelfstandig uit te voeren. 

Wanneer gebruik je ADL hulpmiddelen?

Beperking of ouderdom

Mensen die gebruik maken van ADL hulpmiddelen zijn vaak niet meer in staat bepaalde handelingen zelfstandig uit te voeren. Zij kunnen dan bijvoorbeeld in een isolement raken. De levenskwaliteit zal voor deze mensen dalen en deze hulpmiddelen kunnen dan een enorme toegevoegde waarde zijn.

ADL hulpmiddelen zijn vaak voor mensen met een beperking of ouderdom. Zo kunnen dagelijkse handelingen, zoals uit bed komen, telefoneren, koken, boodschappen doen of eten een grote moeite zijn. Hierdoor is er hulp nodig van andere mensen en zijn ze vaak minder zelfstandig en mobiel.

Soorten ADL hulpmiddelen

Voorbeelden

Er zijn erg veel verschillende ADL hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zorgen niet alleen voor gemak, maar ook voor veiligheid en comfort. Met een aantal van deze hulpmiddelen kunnen deze mensen vaak een stuk beter uit de voeten. Mensen die een beperking dragen voelen zich niet vaak meer veilig in hun eigen huis en dit gevoel is niet natuurlijk. Met het gebruik van de hulpmiddelen zorgt u ervoor dat het in huis een stuk veiliger is. Voorbeelden van ADL hulpmiddelen zijn:

  • aangepast bestek;
  • aankleedstok;
  • helping hand;
  • antislip vloermat;
  • grootletter telefoon;
  • herkenningsstokken.

ADL Helpende Hand

Een helping hand is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om voorwerpen van de grond te rapen. Veel mensen die niet kunnen bukken of rug/evenwichtsklachten hebben maken hier vaak gebruik van. Het is eigenlijk een verlengde arm waar zich aan de onderzijde een magneet bevindt. Ook een voorwerp kan je met dit ADL hulpmiddel uit de kast gepakt worden.

Hulpmiddelen slaapkamer

Voor mensen met lichamelijke ongemakken kunnen handelingen erg lastig zijn. Ook in de slaapkamer. Heeft u misschien moeite om op te staan? Een ruggensteun kan u hierbij helpen. Wilt u graag een standaard om in bed een boek te lezen? Ook dit is mogelijk bij het Iris Huys met een flexi desk lees- en werkstandaard.

ADL Hulpmiddelen voor slechtzienden

Moeite met details?

Naast ADL hulpmiddelen zijn wij bij Iris Huys gespecialiseerd in hulpmiddelen voor ouderen en slechtzienden. Heeft u bijvoorbeeld moeite met het lezen van de krant? Of gaan gedetailleerde werkjes zoals borduren net wat lastiger? Overweeg dan eens een loep of vergrootglas met verlichting. Juist moeite met veraf scherp zien, zoals bij uw favoriete theatervoorstelling? Dan raden wij u een mono verrekijker of Max Event aan.