0

Hulpmiddelen voor ouderen

Veel mensen krijgen naarmate ze ouder worden steeds slechtere ogen waardoor ze minder goed kunnen zien en lezen. Doordat ze slechter kunnen zien kan dit ook leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid of andere frustraties. Herkent u deze klachten en heeft u wellicht hulpmiddelen voor ouderen nodig? Bij Iris Huys willen wij inzicht krijgen in uw problemen en hiervoor de oplossing bieden. Ons doel is om samen met u de beste kwaliteit van leven te realiseren. Er zijn genoeg mogelijkheden dankzij slimme technologieën. Wij helpen u graag deze technologieën te benutten en een goede keuze te maken.

Hulpmiddelen voor ouderen bij het lezen

Allerhande leesoplossingen

Houdt u van lezen maar u bent slechtziend? Met onze hulpmiddelen voor lezen helpen wij u van uw probleem af. Ook kunt u met behulp van onze speciale hulpmiddelen makkelijker gebruik maken van de computer of een telefoon door te kiezen voor een apparaat met grote toetsen.

Wij bieden een erg breed assortiment met verschillende lees oplossingen. Deze middelen zijn niet alleen bedoeld voor ouderen maar kunnen ook gebruikt worden door slechtzienden, blinden, professionals en hobbyisten die behoefte hebben aan beeldvergroting om precisiewerk doen.   

Soorten leeshulpmiddelen voor ouderen

Voorbeelden

De hulpmiddelen voor tijdens het lezen hebben onder meer een vergroting, verschillende geluiden of een zoomfunctie. Dit maakt het makkelijker om hobby’s en lezen te beoefenen. Voorbeelden van hulpmiddelen bij het lezen zijn:

  • loeplamp;
  • verschillende soorten voorleesapparaten;
  • een beeldschermloep;
  • verschillende soorten brillen en vergrootglazen.

Verlichting middelen voor ouderen

Verlichting en contrast is erg belangrijk bij ouderen. Dit komt slijtage en veroudering van het oog waardoor iemand slechtziend kan worden. Er zijn veel mogelijkheden om het zicht weer te verbeteren, door kleine aanpassen van en met het licht. Hetzelfde geldt ook bij het gebruik van de juiste contrasten. Hiervoor hebben wij de juiste hulpmiddelen die u kunnen helpen, zoals speciale verlichting, de loeplamp of vergrootglas met lamp

Niet alleen hulpmiddelen voor ouderen

Hulpmiddelen winkel

Niet alleen voor ouderen bieden wij hulpmiddelen aan maar ook voor mensen met een visuele beperking zijn er bij Iris Huys verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Kom langs in onze hulpmiddelen winkel of neem contact op voor de juiste oplossing!