0

Leeshulpmiddelen

Heeft u moeite met het lezen van een boek, het lezen van teksten op een beeldscherm of over het algemeen problemen met het duidelijk zien van letters met uw eigen bril? Dan bieden wij u wat leeshulpmiddelen die het lezen een stuk gemakkelijker zullen maken voor u. Deze leeshulpmiddelen bieden u extra hulp tijdens het lezen van een tekst op een beeldscherm of het lezen van een boek.

Verschillende voorleesapparaten als leeshulpmiddel

Wij hebben verschillende voorleesapparaten die kunnen dienen als leeshulpmiddel wanneer u een tekst niet goed kunt lezen. De voorleesapparaten kunnen die tekst voor u oplezen of heel erg vergroten, waardoor de tekst duidelijker wordt voor u. Een voorleesapparaat is een camera of scanner die geprinte teksten aan u kan voorlezen. Een ander voorleesapparaat met meekijkfunctie kan dienen als leeshulpmiddel in de vorm van  een beeldschermloep met een voorleesfunctie.

Overzetbrillen als leeshulpmiddelen

Wanneer u merkt dat uw eigen bril niet scherp genoeg is om een boek of om de teksten op uw beeldscherm goed te lezen, kunt u de Multilens Sight Optimizer overzetbril goed gebruiken. Deze overzetbril is erg handig als leeshulpmiddel, omdat u de overzetbril over uw eigen bril kunt zetten en daardoor meteen uw boek of beeldscherm beter kunt lezen. U hoeft hiervoor uw eigen bril niet af te zetten en u kunt hem ook gebruiken bij de beeldschermloep met een voorleesfunctie of loeplamp.

Borduurloep als leeshulpmiddel

Ervaart u moeilijkheden tijdens het lezen van een tijdschrift of bij uw hobby  of heeft u moeite met het lezen van een boek? Dan is een borduurloep erg handig als leeshulpmiddel. De borduurloep zorgt ervoor dat alles wordt vergroot. U hoeft de loep ook niet vast te houden, waardoor u beide handen vrij heeft. Het feit dat u de loep niet hoeft vasthouden is dankzij het hangkoord dat erbij zit. U kunt het hangkoord verstellen op de juiste hoogte, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw leeshulpmiddel.