0

Telefoon voor slechtzienden

Heeft u moeite met het kijken naar uw telefoon of vindt u het te ingewikkeld? Met een slechtzienden telefoon maken wij het bij Iris Huys voor u gemakkelijk. Iris Huys is een winkel gespecialiseerd in hulpmiddelen. De keuze voor deze telefoon wordt gemaakt doordat de standaard telefoon te ingewikkeld is. Doordat de telefoon niet zoveel mogelijkheden heeft hoeft u minder te kiezen en is het makkelijk in gebruik.

Hoe ziet een slechtzienden telefoon eruit?

Bij een telefoon voor slechtzienden zijn er een aantal verschillen in vergelijking met een normale telefoon. De toetsen van een dergelijke telefoon zijn beter te onderscheiden doordat ze een stuk groter zijn dan normale telefoons. Bovendien hebben ze een gepaste afstand zodat u ze met een vinger kunt bedienen. Ook kunt u ervoor kiezen om te horen wat er ingetoetst wordt. Dit kan natuurlijk ook erg handig zijn als u een bericht ontvangt om voorgelezen te worden.

De bediening van een slechtzienden telefoon is eenvoudiger en is duidelijker. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van afkortingen, maar alles staat uitgeschreven en is gemakkelijk te vinden. De telefoons zijn voorzien van een groot display en grotere letters op het scherm dan normale telefoons. Vaak hebben slechtziende telefoons ook een verlichting.

Voordelen:

De slechtzienden telefoons hebben veel voordelen. Naast dat het erg gemakkelijk te gebruiken is zitten er ook handige toetsen op de telefoon. Een senioren telefoon biedt vaak ook ondersteuning voor gehoortoestellen, slechtzienden, en beschikken vaak ook over een alarmknop of een grote knop die makkelijk in te drukken is in geval van nood. De telefoon belt dan naar een automatisch nummer dat is ingesteld in de telefoon. De buurvrouw of een familielid wordt op deze manier ingelicht als er iets aan de hand is.

Meldingen voor een slechtzienden telefoon

Voor slechtzienden of ouderen zijn de meldingen op een telefoon niet altijd duidelijk. Maar op deze telefoon klinkt er een luid belsignaal en een oplichtend led-lampje dat knippert bij een bericht of als er gebeld word. Op deze manier mist u geen enkele boodschap.