0

Hulpmiddelen voor blinden

Wanneer u blind bent, is het fijn als het leven iets makkelijker kan worden gemaakt. Dat is mogelijk dankzij verschillende hulpmiddelen voor blinden die wij aanbieden.

Hulpmiddelen voor blinden telefoon

Blindshell GSM met spraak

Wanneer u heel slechtziend bent of zelfs blind bent, is deze GSM erg handig wanneer u toch bereikbaar wilt zijn. Deze GSM heeft duidelijke toetsen, sterke vergroting, contrastkeuzes en duidelijke spraak. Het is ook mogelijk om spraakopdrachten te geven aan de telefoon. Het scherm is 6 cm hoog en 4,5 cm breed.

Hulpmiddelen voor blinden bril

OrCam Mix

Dit is een goed hulpmiddel voor blinden. Deze bril zal de tekst voorlezen wanneer u er met uw vinger naar wijst. Dit kan zijn wanneer u bijvoorbeeld een boek leest, in een restaurant zit en de menukaart of de ingrediënten op een verpakking niet kunt lezen of wanneer u de krant leest. De bril zal door middel van een kleine speaker de aangewezen tekst voorlezen aan u. Deze bril is een goed hulpmiddel voor iemand die blind is, omdat deze bril niet groot is. Ook is hij hierdoor makkelijk mee te nemen. De bril functioneert zonder Wi-Fi of smartphone. De camera in de bril is verbonden met een kleine computer die makkelijk in uw broekzak past of aan uw riem kan hangen. 

Hulpmiddelen slechtzienden

Hulpmiddelen voor blinden lezen

Hulpmiddelen slechtzienden lezen. Misschien herkent u het wel. U leest een stuk uit de krant of uit uw boek. De lettertjes bewegen en u ziet niet helemaal scherp meer. U moet constant uw ogen scherpstellen om goed te kunnen blijven lezen. Hiervoor hebben wij bij het Iris Huys hulpmiddelen slechtzienden lezen voor. Deze leeshulpmiddelen zijn niet alleen voor slechtzienden, maar voor iedereen die een beetje hulp kan gebruiken tijdens het lezen. 

Computer

Bent u slechtziend en heeft u daar vooral last van als u achter uw computer zit? Dan hebben wij wat oplossingen voor u die het gebruiksgemak van de computer zullen vergroten. Een van de merken die goede hulpmiddelen slechtzienden computer heeft, is namelijk Dolphin.