0

Hulpmiddelen slechtzienden computer

Bent u slechtziend en heeft u daar vooral last van als u achter uw computer zit? Dan hebben wij wat oplossingen voor u die het gebruiksgemak van de computer zullen vergroten. Een van de merken die goede hulpmiddelen slechtzienden computer heeft, is namelijk Dolphin. 

Hulpmiddelen computer Dolphin

Grootlettertoetsenbord

Dit toetsenbord heeft naast de grote toetsen ook sneltoetsen die zijn te gebruiken met alle pakketten van SuperNova. Door deze sneltoetsen zijn de meest gebruikte functies ook makkelijk te gebruiken. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden om gebruik te kunnen maken van deze functies. Na het herstarten van de computer kunt u meteen gebruik maken van het toetsenbord. Er zijn vier sneltoetsen aanwezig:

  • voor e-mail;
  • voor internet;
  • en voor het vooruit- en terugspringen binnen de browser. 

Dit toetsenbord is een fijn hulpmiddel wanneer u als slechtziende gebruik wilt maken van de computer. 

EasyConverter

Wanneer u slechtziend bent en toch gebruik wilt maken van de computer kan de Dolphin EasyConverter het makkelijker maken voor u. Met dank aan de EasyConverter kunt u bijvoorbeeld een Word-document omzetten naar een grootletterdocument, braille of een MP3 audiobestand. Hierdoor is het bestand automatisch makkelijker te lezen voor u en hoeft u geen moeite meer te doen om de kleine lettertjes te lezen. 

Guide

De Dolphin Guide vervangt ingewikkelde programma’s door de programma’s te vervangen met duidelijke, groot afgebeelde menu’s. Wanneer u een bestand opent om bijvoorbeeld een brief te schrijven, een e-mail te verzenden, muziek af te spelen etc. komt er een duidelijk menu tevoorschijn waarin u een keuze kunt maken uit verschillende handelingen. Naast dat handige menu kunt u ook gebruik maken van de spraakweergave, de vergrotingsfunctie en een duidelijke helpfunctie. De Dolphin Guide is niet alleen een van de handige hulpmiddelen slechtzienden computer, maar ook voor de mensen die nog nooit een computer hebben gebruikt.

Hulpmiddelen slechtzienden blinden

OrCam Mix

Dit is een goed hulpmiddel voor blinden. Deze bril zal de tekst voorlezen wanneer u er met uw vinger naar wijst. Dit kan zijn wanneer u bijvoorbeeld een boek leest, in een restaurant zit en de menukaart of de ingrediënten op een verpakking niet kunt lezen of wanneer u de krant leest. De bril zal door middel van een kleine speaker de aangewezen tekst voorlezen aan u. Deze bril is een goed hulpmiddel voor iemand die blind is, omdat deze bril niet groot is. Ook is hij hierdoor makkelijk mee te nemen. De bril functioneert zonder Wi-Fi of smartphone. De camera in de bril is verbonden met een kleine computer die makkelijk in uw broekzak past of aan uw riem kan hangen.