0

Hulpmiddelen slechtzienden lezen

Hulpmiddelen slechtzienden lezen. Misschien herkent u het wel. U leest een stuk uit de krant of uit uw boek. De lettertjes bewegen en u ziet niet helemaal scherp meer. U moet constant uw ogen scherpstellen om goed te kunnen blijven lezen. Hiervoor hebben wij bij Iris Huys hulpmiddelen slechtzienden lezen voor. Deze leeshulpmiddelen zijn niet alleen voor slechtzienden, maar voor iedereen die een beetje hulp kan gebruiken tijdens het lezen. 

Verschillende hulpmiddelen slechtzienden

Voorleescamera

Wij hebben verschillende voorleesapparaten die kunnen dienen als leeshulpmiddel wanneer u een tekst niet goed kunt lezen. De voorleesapparaten kunnen die tekst voor u oplezen of heel erg vergroten, waardoor de tekst duidelijker wordt voor u. Een voorleescamera is één van de voorleesapparaten die wij aanbieden. De voorleescamera is een camera die zowel digitale als geprinte teksten aan u kan voorlezen. Een ander voorleesapparaat wat kan dienen als leeshulpmiddel is een beeldschermloep met een voorleesfunctie.

Leesliniaal

De leesliniaal is een simpel maar zeer effectief hulpmiddel voor mensen met dyslexie. Het kan voorkomen dat u een stuk tekst uit de krant of uit een boek leest. De woorden dansen door elkaar en u vindt het moeilijk om uw te concentreren op de zinnen en tegelijkertijd op de betekenis van de tekst. Dit gebeurt vaak als u dyslectisch bent. 

Hulpmiddel slechtzienden lezen

Borduurloep

Ervaart u moeilijkheden tijdens het lezen van een tekst via uw beeldscherm op de computer of heeft u moeite met het lezen van een boek? Dan is een borduurloep erg handig als leeshulpmiddel. De borduurloep zorgt ervoor dat alles wordt vergroot. U hoeft de loep ook niet vast te houden, waardoor u beide handen vrij heeft. Het feit dat u de loep niet hoeft vasthouden is dankzij het omhangkoord dat erbij zit. U kunt het omhangkoord verstellen op de juiste hoogte, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw leeshulpmiddel. 

Hulpmiddel slechtzienden computer

Bent u slechtziend en heeft u daar vooral last van als u achter uw computer zit? Dan hebben wij wat oplossingen voor u die het gebruiksgemak van de computer zullen vergroten. Een van de merken die goede hulpmiddelen slechtzienden computer heeft, is Dolphin.