0

Herkenningsstok

Wanneer u blind of zeer slechtziend bent kan het lastig zijn u te bewegen door het verkeer. Een herkenningsstok kan u helpen om vrijwel zelfstandig over straat te gaan. Ook heeft deze stok een alarmerende functie, welke aan uw omgeving duidelijk maakt dat u blind of slechtziend bent. Wij bieden verschillende soorten taststokken en hierbij behorende hulpmiddelen aan, zoals:

  • telescopische herkenningsstok;
  • opvouwbare herkenningsstok;
  • of een taststok uit een stuk. 

Iris Huys heeft voor iedereen het juiste hulpmiddel in huis. 

Herkenningsstok kopen?

Wat is een herkenningsstok?

Een herkenningsstok, of taststok, is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door zowel blinden als slechtzienden. Een taststok is simpelweg een witte stok met rode, reflecterende dwarsstrepen. De stok wordt gebruikt om de omgeving af te tasten en/of als herkenning voor in het verkeer. 

Soorten herkenningsstokken

Er zijn een aantal soorten herkenningsstokken die u kunt onderscheiden:

Opvouwbare herkenningsstok

De naam zegt al genoeg. Deze blindenstok is opvouwbaar. De stok bestaat uit verschillende delen, die gemakkelijk ingeklapt kunnen worden. Alle stokken beschikken over het rode reflectietape, waardoor u ook in het donker of in slechte weersomstandigheden goed zichtbaar bent voor bijvoorbeeld automobilisten. 

Telescopische herkenningsstok

U kunt deze taststok is, net als een telescoop, uitschuiven. Het voordeel is dat de stok gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. De telescoopstok bestaat vaak uit twee delen en heeft een klemmechanisme waarmee de stok veilig in- of uitgeschoven zit. Het voordeel van de telescopische taststok is dat deze in lengte verstelbaar is. 

Taststok

Een taststok, of blindenstok, is een hulpmiddel zowel blinden als slechtzienden kunnen gebruiken. Een blindenstok is simpelweg een witte stok met rode, reflecterende dwarsstrepen. U kunt de stok gebruiken om de omgeving af te tasten en/of als herkenning voor in het verkeer. Er zijn een aantal soorten taststokken die onderscheiden worden, zoals de telescopische taststok en de opvouwbare taststok.