0

Blindenstok

Het kan voorkomen dat u tijdens het lopen moeite heeft met uw zicht of uw evenwicht. U kunt hierdoor onzeker raken. Het is belangrijk dat u toch binnen- en buitenshuis durft te komen. Misschien herkent u dit voor een vriend of vriendin, of voor uw ouders. Denk dan eens na om een blindenstok te kopen. Naast blindenstokken hebben wij ook een ruim assortiment aan:

  • taststokken;
  • herkenningsstokken;
  • of steunstokken. 

Blindenstok kopen?

Wat is een blindenstok?

Een blindenstok is een ongeveer 12 tot 15 mm dikke stok, geheel wit of wit met rode dwarsstrepen. Een dergelijke stok is meestal gemaakt van kunststof met glasvezel versterkt of van aluminium, en sommige modellen kunnen opgevouwen worden.

Voor wie is de blindenstok?

De stok wordt zowel door blinden als door slechtzienden gebruikt. Onderscheiden worden de herkenningsstok of blindenstok die in het dagelijks leven gebruikt wordt om aan te geven dat iemand blind of slechtziend is, en een taststok, die als mobiliteitshulpmiddel gebruikt wordt.

Voor blinden en zeer slechtziende mensen is het niet vanzelfsprekend dat zij zelfstandig ergens naar toe kunnen. Een hulpmiddel zoals de blindenstok biedt dan uitkomst. Zo’n stok biedt een fijne steun tijdens het lopen en staan. De steunstok is in hoogte verstelbaar en is voorzien van het bekende uiterlijk van blindenstokken. Dit uiterlijk is internationaal bekend, wat betekent dat overal ter wereld dezelfde betekenis wordt gegeven aan de witte blindenstok. 

Blindenstok hulpmiddel

Veilig in het verkeer

Bent u blind of slechtziend, dan kunt u dat aan het overige verkeer duidelijk maken met een herkenningsstok. Wilt u hulp bij het vinden van uw weg, dan kunt u een taststok gebruiken. Deze rood-witte stok maakt andere verkeersdeelnemers eveneens duidelijk dat u geen of beperkt zicht hebt.

Als u slecht ter been bent, kunt u ook gebruik maken van de steunstok. Op deze stok kunt u steunen en de wit-rode markering maakt omstanders daarnaast duidelijk dat u een visuele handicap heeft.

Herkenningsstok

Een van onze goede herkenningsstokken is bijvoorbeeld de Ambutech blindenstok. De stokken beschikken over verschillende delen, waardoor de stok inklapbaar is. Alle stukken beschikken over reflectietape. Dankzij dit reflectietape bent u ook in het donker of in andere omstandigheden goed zichtbaar voor bijvoorbeeld autorijders.