0

Pratende klok voor ouderen

Als u ouder wordt, kan uw zicht verminderen. Het wordt dan lastiger om dingen in de verte te zien, zoals bijvoorbeeld een klok. Hiervoor zijn echter oplossingen bedacht. Voor ouderen zijn er veel hulpmiddelen die beschikken over spraakuitvoer. Hierdoor worden dingen die ze niet kunnen zien, in elk geval hoorbaar. Een zo’n hulpmiddel is een pratende klok voor ouderen. Ook voor mensen die niet per se oud zijn, maar wel een visuele beperking hebben, is een dergelijk hulpmiddel een uitkomst. Iris Huys biedt diverse pratende klokken aan, in allerlei uitvoeringen.

Pratende klokken voor ouderen

Sprekende drukknopklok

De sprekende drukknopklok is misschien wel de makkelijkste pratende klok voor ouderen. Het is een blauwe drukknop, waar u alleen maar op hoeft te drukken. Als u er een keer op drukt hoort u de tijd, als u er twee keer op drukt hoort u ook de dag en de datum. Het apparaat spreekt dit alles heel rustig en met een prettige damesstem voor u uit. Het apparaat werkt op batterijen, dus u kunt hem ook overal mee naartoe nemen.

Digitale kalenderklok

Naast de sprekende drukknopklok biedt Iris Huys ook een digitale kalenderklok aan. Dit is een heel modern vormgegeven klok, die voorzien is van een 8 inch touchscreen scherm. In het midden van het scherm staat heel groot de tijd vermeld. Daarboven staan de dag en ook het dagdeel aangegeven. Onder de tijd kunt u de datum vinden. U kunt deze pratende klok voor ouderen instellen in wel 6 talen, maar wij stellen hem in het Nederlands voor u in.

Draagbare pratende klok

Sprekende sleutelhangers

Een nog compacter hulpmiddel dan de sprekende drukknopklok zijn sprekende sleutelhangers. Ook deze kunt u bedienen met een druk op de knop. Het apparaat spreekt dan rustig alle belangrije informatie uit, zoals:

  • de tijd;
  • de dag;
  • en de datum.

Naast sprekende sleutelhangers zijn er ook traditionelere draagbare klokken, zoals een horloge. Ook hiervan zijn tal van pratende varianten leverbaar. Een mooi voorbeeld is de DianaTalks, een luxe horloge dat in wel vier verschillende varianten beschikbaar is.