0

Sprekende drukknopklok

De sprekende drukknopklok is een uitkomst voor allerlei mensen. Heeft u een visuele beperking of last van verminderd zicht en kunt u de tijd op de klok niet meer zien? Heeft u moeite met opstaan om naar een klok toe te lopen? Met de sprekende drukknopklok heeft u daar geen last meer van. Deze klok kunt u overal mee naartoe nemen en met slechts een druk op de knop heeft u de tijd in handen.

Analoge drukknopklok

Luid en duidelijk

De sprekende drukknopklok is geen digitale, maar een analoge klok. Het apparaat spreekt de dag, datum en tijd op een prettige damesstem, in duidelijk verstaanbaar Nederlands voor u uit. Dat doet het apparaat als volgt:

  • Als de tijd 15:10 in de middag is, hoort u: ‘De tijd is 10 over 3 in de middag’.
  • De datum hoort u als volgt: Als het 5 november is, hoort u: ‘De datum is donderdag 5 november’.

Wanneer u een keer op de knop drukt, hoort u de tijd. Wanneer u twee keer op de knop drukt hoort u ook de dag en de datum.

Draagbare sprekende drukknopklok

Een groot bijkomend voordeel van de sprekende drukknopklok is, dat u deze overal mee naartoe kunt nemen. Het apparaat heeft een diameter van slechts 10 cm en past dus makkelijk in uw tas. De drukknopklok werkt op batterijen, dus u zit niet vast aan een snoer. De batterijen leveren wij bij de klok, evenals een Nederlandstalige handleiding. Bovendien stellen wij de tijd voor de levering vast voor u in. Zodoende kunt u de sprekende drukknopklok meteen gebruiken als u hem binnen krijgt.

Wanneer u een nog compactere sprekende drukknopklok zoekt, biedt Iris Huys ook nog sprekende sleutelhangers aan. Dit zijn geen drukknoppen, maar wel apparaatjes waarmee u met een druk op de knop de tijd, dag en datum hoort. Deze passen aan een sleutel, in uw zak, in uw tas, waardoor u letterlijk nog beter bij de tijd bent.

Alternatieven sprekende drukknopklok

Klok voor slechtzienden

Slechtzienden hebben soms wat moeite met het lezen van kleine letters of cijfers. Daarom is het hebben van een klok voor slechtzienden met grote letters en cijfers erg handig. Iris Huys levert diverse klokken voor slechtzienden, van wandklokken tot sleutelhangerklokken en digitale wekkers.