0

Loep vergrootglas

Wij hebben een divers aanbod aan loep met vergrootglas die het voor u makkelijker maken wanneer u slechtziend bent of moeite heeft tijdens:

  • het lezen van een boek;
  • het lezen van een krant;
  • het maken van een puzzelboekje;
  • het breien of borduren. 

Loep vergrootglas borduren

Coil borduurloep

De Coil borduurloep is een loep die u om uw nek kunt hangen, zodat u beide handen vrij heeft om bijvoorbeeld te handwerken, breien, borduren, knutselen of het lezen van een boek. Het omhangkoord is te verstellen, waardoor u de gewenste hoogte kunt instellen. De vergroting van de borduurloep is 1.7x en een dioptrie van 2.8x. De doorsnede is 140 x 100 mm. We hebben daartussen ook een doorzichtige borduurloep, waardoor u geen last heeft van de schaduw. Ook zit er schuimrubber onder zodat de loep niet ineens wegglijdt wanneer u bezig bent. 

Leeslinialen

LHP leesliniaal LR 200

Deze leesliniaal is handig te gebruiken en ook erg klein, waardoor de leesliniaal makkelijk mee te nemen is. De LHP leesliniaal LR 200 heeft een witte geleidelijn zodat u de zin op de juiste manier leest. Het effect van de liniaal is alleen een verticale vergroting; de letters worden langer, maar de breedte van de letters blijft hetzelfde. De liniaal heeft een vergroting 1.5x en de doorsnede is 200 x 30 mm. 

Loep met vergrootglas

Leesloep voor slechtzienden

We hebben verschillende soorten leesloep voor slechtzienden die u kunt gebruiken. De afmetingen van deze handloepen verschillen dan ook erg met elkaar. Zo hebben we een handloep met een diameter van 50 x 30 mm, maar ook een handloep vergrootglas met een diameter van 120 x 55 mm. De handloepen hebben ook wat verschil in de vergroting. De handloepen kunnen vergroten tussen de 1.5x en 8x. Hierdoor heeft u dus zelf heel wat keuze en kunt u zelf kijken wat u nodig heeft en prettig vindt om te gebruiken bij het lezen van een boek.