0

Leesloep voor slechtzienden

Bent u slechtziend en heeft u bij het lezen van een boek, een krant, een recept, een bon of een puzzelboek moeite met de letters? Dan is een leesloep voor slechtzienden dé oplossing voor u. Bij het Iris Huys hebben wij verschillende leesloepen die u kunt gebruiken. 

Daylight leesloep voor slechtzienden

Daylight loeplamp Omega 7

De Daylight loeplamp led Omega 7 heeft een modern ontwerp met een grote lens van 17,5 cm. Deze lens kan vergroten tot 1,75x. Ook is er een lamp aanwezig zodat u wat licht heeft wanneer het wat donkerder in de kamer is. U zou deze leesloep aan de muur kunnen bevestigen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een tafelvoet of een rolstatief erbij te nemen. 

Coil leesloep voor slechtzienden

Coil Windsor

Een normale handloep is ook erg handig wanneer u op zoek bent naar een leesloep. U kunt hem zelf vasthouden en over de tekst heen bewegen. De Coil Windsor handloep is in verschillende vergrotingen en doorsnedes te verkrijgen. Bij een vergroting van 2.3x is de doorsnede 98. Bij een vergroting van 2.6x is de doorsnede 70 en bij een vergroting van 4.4x is de doorsnede 48. 

Eschenbach leesloepen

Inslagloep of inschuifloep

Wanneer u op stap gaat of op reis en dus niet zoveel ruimte heeft, hebben wij ook een inschuifloep of inslagloep die u als leesloep kunt gebruiken. De Eschenbach EasyPocket led inschuifloep is erg klein en makkelijk mee te nemen in uw broekzak. Er is ook een klein ledlampje in de leesloep zelf, waardoor u ook meteen licht tijdens het lezen. Dit licht gaat pas aan wanneer de lens volledig is uitgetrokken. De ledlamp heeft hierdoor een lange levensduur en hoeft hij niet snel verwisseld te worden.  De loep kan een vergroting hebben van 3x of 4x. De afmeting van de leesloep zijn 86 x 54 x 6 mm.