0

Klok voor slechtzienden

Slechtzienden hebben soms wat moeite met het lezen van kleine letters of cijfers. Daarom is het hebben van een klok voor slechtzienden met grote letters en cijfers erg handig. Iris Huys levert diverse klokken voor slechtzienden, van wandklokken tot sleutelhangerklokken en digitale wekkers.

Fysic klok voor slechtzienden

Dementieklok

De Fysic FK150 analoge dementieklok geeft de tijd analoog aan. Deze klok is speciaal ontworpen voor mensen met geheugenproblemen, dementie of Alzheimer. Opvallende eigenschappen zijn:

  • Grote wijzerplaat met daarop grote cijfers in contrasterende kleuren;
  • Geeft duidelijk het verschil tussen dag en nacht aan door verschillende beelden weer te geven. In de ochtend toont de klok vogels en een opkomende zon, terwijl er in de avond sterren en een maan verschijnen. Daardoor is het meteen duidelijk welk dagdeel het is.

De Fysic FK150 analoge dementieklok heeft een aluminium behuizing en is eenvoudig te monteren en bedienen.

Diverse klokken

Lenco digitale klok voor slechtzienden

Lenco digitale klok CR-30 is een modern vormgegeven wekkerradio met tal van handige functies. Hij heeft een eenvoudig ontwerp en daardoor spreekt de bediening ook voor zich. Op het XXL led scherm ziet u 24/7 duidelijk hoe laat het is. U heeft bij dit product de keuze uit witte cijfers op een zwarte achtergrond, of rode cijfers op een zwarte achtergrond. De Lenco digitale klok CR-30 is uitgerust met een dubbele alarmfunctie. Het wordt dus lastig u nog te verslapen: de wekker gaat gewoon nog een keer af. Bovendien heeft deze wekkerradio FM radio-ontvangst, waardoor u in bed een muziekje of het nieuws kunt beluisteren.

Pratende klok voor ouderen

Als u ouder wordt, kan uw zicht verminderen. Het wordt dan lastiger om dingen in de verte te zien, zoals bijvoorbeeld een klok. Hiervoor zijn echter oplossingen bedacht. Voor ouderen zijn er veel hulpmiddelen die beschikken over spraakuitvoer. Hierdoor worden dingen die ze niet kunnen zien, in elk geval hoorbaar. Een zo’n hulpmiddel is een pratende klok voor ouderen. Ook voor mensen die niet per se oud zijn, maar wel een visuele beperking hebben, is een dergelijk hulpmiddel een uitkomst. Iris Huys biedt diverse pratende klokken aan, in allerlei uitvoeringen.