0

Alarm voor ouderen

Alarm voor ouderen. Voor ouderen is het lastig om in geval van nood snel om hulp te roepen. Dankzij een alarm wat ze bij zich dragen, hebben ze altijd de mogelijkheid om alarm te slaan als het nodig is.  

Werking alarm

Aan het alarm voor ouderen zit een koord. Wanneer er aan het koord getrokken wordt, klinkt er een luid alarm. Dit alarm heeft een geluid van 100 dB en is daarom erg hard. Het harde geluid kan afschrikken als u bijvoorbeeld wordt lastiggevallen door iemand. Hierdoor bent u goed te horen als u het alarm laat afgaan. Omstanders zullen weten dat er een alarm afgaat, waardoor er iemand op af kan gaan die kan helpen. 

Voordelen alarm ouderen

Het alarm bevat een sleutelhanger waardoor het alarm aan een jas, een broek, een tas of iets anders kan worden bevestigd. Hierdoor bent u er zeker van dat de alarmknop altijd in de buurt is. Het alarm voor ouderen is erg klein en daarom makkelijk mee te nemen als u op pad gaat. Ook is het alarm niet zwaar en zal het niet hinderen wanneer het ergens aan wordt opgehangen. Voor de rest heeft het een eenvoudige werking en zou het door iedereen makkelijk gebruikt kunnen worden. In elke situatie waarbij het nodig is om alarm te slaan, hoeft u alleen aan het koord te trekken. 

Alarm

Een alarm is te gebruiken voor ouderen die hulp nodig hebben in situaties waarbij ze zelf niet veel kunnen doen. Deze knop kan goed van pas komen als u bijvoorbeeld bent gevallen en niet meer in staat bent om op te staan, als u verdwaald bent, als u lastig wordt gevallen of als er iets anders gebeurd. Dankzij deze knop geeft u een teken aan omstanders om te hulp te schieten. Op zoek naar andere hulpmiddelen voor ouderen? Lees eens verder!