0

Vloeistofindicator voor blinden

Een vloeistofindicator voor blinden is een handig hulpmiddel, niet alleen voor blinden, maar ook voor slechtzienden en senioren. Ook zij ervaren namelijk geregeld problemen met hun zicht. Een vloeistofindicator is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat u (als het goed is) nooit meer morst. Het is een compact apparaatje, dat u aan de rand van uw kom of glas kunt bevestigen. U kunt dan met een gerust hart de vloeistof in het glas of de kom schenken. Het apparaat geeft namelijk een geluidssignaal wanneer uw kom of glas bijna vol is.

Vloeistofindicator voor blinden met geluid

De vloeistofindicator die Iris Huys levert, is beschikbaar in twee varianten. De ene is een variant met geluid, die alleen geluidssignalen afgeeft. De tweede variant is er een met geluid en trillingen; deze geeft ook voelbare signalen af. De vloeistofindicator met geluid is rood van kleur en ovaal van vorm. Hij heeft een afmeting van 30 x 62 x 5 mm.

Vloeistofindicator voor blinden met trilling

De vloeistofindicator met geluid en trillingen is blauw van kleur. Deze variant is met name een uitkomst voor doof(blinde) mensen, die niets hebben aan alleen een geluidsindicatie. De afmeting van deze vloeistofindicator is 40 x 50 x 15 mm. Beide varianten zijn gemaakt van kunststof en metaal. Ze werken op batterijen, die meegeleverd worden met de vloeistofindicator voor blinden.

Een ander soort vloeistofindicator voor blinden is de MyDegrees Nederlands sprekende thermometer. Deze thermometer beschikt ook over een sensor. Hiermee kunt u de temperatuur van vloeistoffen meten. Dankzij dit hulpmiddel voorkomt u dat u ooit nog uw handen verbrandt of bevriest aan een vloeistof. De MyDegrees is zoals aangegeven een sprekend hulpmiddel. Het spreekt dus hardop uit welke temperatuur er gemeten is. In tegenstelling tot de blauwe vloeistofindicator met trillingen, is de MyDegrees dus niet geschikt voor dove mensen.