0

TV hulpmiddelen slechtzienden

Televisie speelt voor veel mensen een belangrijke rol als informatievoorziening. Nieuws van over de hele wereld wordt direct uw huis ingezonden. Wanneer u blind of slechtziend bent, is het lastig om deze informatie tot u te krijgen. Hiervoor zijn allerhande hulpmiddelen ontwikkeld, bijvoorbeeld vergrotende hulpmiddelen als TV-brillen of apparaten die tekst hardop uitspreken.

Webbox3

De Webbox3 is een fantastisch en ontzettend uitgebreid hulpmiddel voor mensen die televisie kijken. Het apparaat spreekt namelijk de ondertiteling uit van alle uitzendingen van de Nederlandse zenders 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, RTLZ, SBS6 en 9, Net5, Veronica en zeven Vlaamse zenders. De Webbox3 is voorzien van grote knoppen met voelbare symbolen waardoor het apparaat eenvoudig te bedienen is. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd. De lijst van mogelijkheden waaruit u kunt kiezen wordt uitgesproken en u hoeft enkel op ‘OK’ te drukken. U kunt het apparaat dus geheel op de tast en op het gehoor bedienen. U heeft absoluut geen computervaardigheden nodig om de Webbox3 te kunnen gebruiken.

Eschenbach MaxTV bril

Voor mensen die behalve hun gehoor en gevoel ook nog deels beschikken over hun zicht, is een tv-bril een uitkomst. Met deze Eschenbach MaxTV bril ziet u uw televisie twee keer zo groot en hoeft u niet meer uw ogen dicht te knijpen. Het is een lichte en modern ontworpen vergrotende kijker. De tv-bril is geschikt voor objecten die zich op middellange afstand bevinden. U kunt deze kijker voor zowel uw linker- als uw rechteroog onafhankelijk van elkaar instellen.

Orcam MyReader

De Orcam MyReader is eveneens een veelzijdig apparaat dat voor diverse zaken gebruikt kan worden. Het is een bril met een intelligente camera eraan bevestigd. Deze intuïtieve, lichtgewicht smart camera leest direct en discreet geprinte en digitale tekst waar u naar wijst via een mini speaker persoonlijk aan u voor. Hiermee kunt u menukaarten en straatnaamborden weer lezen, maar ook weer gemakkelijk televisie kijken.