0

Telefoon met Nederlandse spraak

Bent u slechtziend en wilt u toch graag bellen? Dan is een telefoon met Nederlandse spraak wellicht iets voor u. Naast de standaard vaste telefoons met grote duidelijke toetsen zonder spraak bieden wij ook vaste telefoons met spraakondersteuning. Dit betekent dat de telefoon alle toetsen uitspreekt plus de contactpersonen die in de telefoon gezet zijn.

Mobiele telefoon met spraak

Heeft u moeite met kleine knopjes en onleesbare schermen van telefoons? Dan is er ook een mobiele telefoon beschikbaar die volledige spraak ondersteuning biedt. Dit is de Blindshell Classic. Met deze mobiele telefoon heeft u niet alleen volledige spraakondersteuning maar kunt u ook de telefoon gedeeltelijk op spraak bedienen. De eenvoudige telefoon is is voorzien van contrasterende toetsen en Nederlandse spraak. Het scherm is prettig te lezen dankzij de grote karakters en hoge contrast. De Nederlandse spraak leest onder andere het menu, telefoonboek, en berichten voor.

Waarvoor dient een telefoon met spraak?

Een mobiele telefoon of vaste telefoon voor blinden en slechtzienden is uitgerust met een spraak functie. Niet alleen de toetsen zijn beter te onderscheiden, ook krijgt de gebruiker te horen wat er wordt ingetoetst. Ook als er berichten worden ontvangen of worden opgesteld wordt dit voorgelezen.

Belangrijk om te weten:

  • U kunt mobiele telefoons met spraak gemakkelijk aanpassen met de spraaksoftware. U kunt de spraak zowel aan als uit zetten.
  • Er bestaan ook telefoons met extra grote toetsen. Dit zijn eenvoudig bedienbare seniorentelefoons met veel contrast en grote toetsen, speciaal voor ouderen of slechtzienden.
  • U kunt de telefoon met spraak gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een vergrootglas of opzetloep als dit gewenst is. Hierdoor wordt het scherm nog meer vergroot.

Als u ouder bent, is het gebruik van een moderne mobiele telefoon vaak niet handig. Kies daarom voor een seniorentelefoon. Bekijk alle verschillende telefoons voor senioren die Iris Huys in het assortiment heeft.