0

Tactiele huishoudelijke apparaten

Wanneer u blind of slechtziend bent, kan het lastig of zelfs gevaarlijk zijn om huishoudelijke apparatuur te bedienen. Tactiele huishoudelijke apparaten bieden hier uitkomst. Zo zijn er huishoudelijke apparaten met tactiele knoppen, of sets met voelbare markeringen waarmee u zelf naar wens knoppen op apparaten in uw huis kunt markeren. Op die manier kunt u veilig op de tast uw huishoudelijke apparatuur bedienen. Iris Huys levert diverse producten van Feelware, dat bekend staat om zijn tactiele huishoudelijke apparaten van hoogwaardige kwaliteit.

Feelware tactiele huishoudelijke apparaten

De Feelware tactiele volautomatische koffiemachine biedt u met weinig moeite veel koffiegenot. Met dit apparaat kunt u namelijk met een druk op de knop 4 verschillende koffierecepten selecteren. Het bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen vanwege tactiele drukknoppen met intuïtieve symbolen. Samen met de hoorbare handleiding en gebruiksaanwijzing met uitleg van alle functies en instellingen, maakt dit het apparaat tot een handige oplossing voor mensen met een visuele beperking. Door dit apparaat kunnen ook zij weer in een handomdraai koffie zetten.

De Feelware tactiele heteluchtfriteuse is een handig hulpmiddel in uw keuken. Deze heteluchtfriteuse is niet alleen gezonder dan een frituurpan, maar hij beschikt ook over een hoorbare handleiding en tactiele drukknoppen. Daardoor is het apparaat uitermate geschikt voor mensen met een visuele beperking, die moeite hebben met het bedienen van apparaten.

Feelware tactiele markering kookplaat

De Feelware universele markering kookplaat maakt het mogelijk voor blinden en slechtzienden om hun elektrische kookplaat eenvoudig om te bouwen. Het ombouwset kan namelijk op bijna alle elektrische kookplaten met draaiknoppen worden gemonteerd en is geschikt voor het achteraf inbouwen van apparaten met intrekbare en vaste bedieningsknoppen. 

Tactiele huishoudelijke hulpmiddelen

De Iris panbumpers bieden een helpende hand in de keuken. Met deze panbumpers kunt u namelijk pannen op hun plek houden op een inductiekookplaat. De panbumpers zijn gemaakt van temperatuurbestendig siliconen, maar dit materiaal is niet bestand tegen directe hitte. Gebruik deze panbumpers dus niet op een gas- of elektrisch fornuis.

De Iris tactiele maatbeker is een handig hulpmiddel in de keuken voor blinden en slechtzienden. De maatbeker beschikt namelijk over een braille meetinstrument, die precies op de rand van de maatbeker past. Met dit meetinstrument kunt u de inhoud van de maatbeker op gevoel aflezen. Het meetinstrument heeft braille markeringen in zowel het metrisch als het imperiaal systeem. Bovendien is de tekst op de maatbeker extra groot en vetgedrukt.