0

Sprekende weegschaal

Wanneer u oud bent en last krijgt van verminderd zichtvermogen, of wanneer u een visuele beperking hebt die u verhindert om dingen te zien, heeft u vaak moeite uw zelfstandigheid te behouden. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die u in staat stellen die zelfstandigheid zo lang mogelijk vol te houden. Zo zijn er voor mensen met een visuele beperking ontzettend veel hulpmiddelen die beschikken over spraakuitvoer. Een voorbeeld hiervan is een sprekende weegschaal. Iris Huys levert deze in twee varianten, een keukenweegschaal of een personenweegschaal.

Sprekende keukenweegschaal

In de keuken moet u regelmatig dingen wegen. Helaas wordt het gewogen gewicht vaak erg klein weergegeven op een normale keukenweegschaal. In zo’n geval biedt een sprekende weegschaal uitkomst. Iris Huys levert de Vivienne weegschaal en de Heidi weegschaal. Beide zijn ontzettend nauwkeurig, waardoor u zelfs lichte zaken als briefpost kunt wegen. Beide beschikken ook over een extra groot scherm met duidelijkere letters dan een normale keukenweegschaal. Verder beschikken ze over tal van handige functies, zoals een tarreertoets, referentiegewicht en een herhaaltoets. De voornaamste eigenschap van beide apparaten echter, is dat ze beschikken over Nederlandstalige spraakuitvoer. Het volume hiervan is naar wens aan te passen, zodat u altijd de optimale begeleiding heeft van uw bezigheden.

Sprekende personenweegschaal

Een andere vorm sprekende weegschaal is een sprekende personenweegschaal. Iris Huys heeft deze wederom in twee varianten, de Terraillon en de Happy Day. De Terraillon is een Engelstalige personenweegschaal en de Happy Day een Nederlandstalige personenweegschaal. De laatste heeft een modern ontwerp en beschikt over een groot scherm met duidelijke cijfers. Verder is hij gemaakt van speciaal veiligheidsglas en voorzien van een stevige antislip laag voor vaste grip. Dit is erg handig, gezien de doelgroep voor sprekende weegschalen. De Happy Day kan van 100 gram tot 200 kg wegen en het volume van de spraakuitvoer kunt u aanpassen.