0

Sprekende rekenmachine

Rekenmachines zijn handige dingen om in huis te hebben, u heeft ze namelijk altijd wel nodig. Om even snel iets te berekenen, om maten te berekenen tijdens het klussen, of voor educatieve doeleinden. Een nadeel aan rekenmachines is dat ze vaak klein zijn en daardoor erg onduidelijke schermen en knoppen hebben. Voor mensen met een visuele beperking of voor senioren, van wie het zicht en de motoriek is achteruit gegaan, kan dit een probleem vormen. Daarvoor is echter een oplossing voorhanden, namelijk een sprekende rekenmachine.

Zakformaat

Iris Huys biedt twee typen sprekende rekenmachines aan: de Platon en de Double-Check. Beide zijn beschikbaar in zakformaat en in bureaumodel. De Double-Check sprekende rekenmachine in zakformaat bevat handige economische functies. Zo kan hij een munteenheid of fysieke eenheid omzetten in een andere eenheid. De Double-Check is ook een uitkomst voor mensen met een visuele beperking, dankzij het heldere scherm en de grote knoppen. Het apparaat spreekt Nederlands en is op aanvraag ook leverbaar in de Duitse of Engelse taal. De rekenmachine beschikt verder over ingebouwde datum en tijd en een alarmfunctie. Dankzij het formaat is hij makkelijk overal mee naartoe te nemen.

De Platon sprekende rekenmachine in zakformaat bevat dezelfde functies, maar daarbij ook extra wetenschappelijke en financiële functies. Door op een knop te drukken, kunt u switchen naar de statistische modus. Daarmee kunt u rekenkundige, geometrische, gemiddelde kwadratensommen en standaarddeviaties berekenen. De uitkomsten van een berekening kunnen uitgesproken worden als hele getallen of in losse cijfers.

Bureaumodel

De sprekende rekenmachine in bureauformaat is bij uitstek geschikt voor mensen met een visuele beperking. De Double-Check in bureauformaat beschikt over dezelfde functies als het zakformaat model, maar heeft een groot LCD scherm en grotere knoppen. De Platon in bureauformaat beschikt ook over dezelfde functies als het zakformaat. Ook hier is het verschil een groot LCD scherm dat tot wel 10 cijfers toont en grotere knoppen.