0

Sprekend horloge

Wanneer u slechtziend, of zelfs helemaal blind bent kan het lastig zijn om goed klok te kijken. De wijzers van uw horloge zijn vaak erg klein. Een sprekend horloge kan dan een uitkomst bieden. Iris Huys biedt een uitgebreid aanbod van aangepaste horloges voor zowel dames als heren. 

Voor wie is het sprekende horloge?

Het sprekende horloge is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met het aflezen van de tijd op een regulier horloge. Het horloge is dus voor zowel blinden als slechtzienden. Door de eenvoudige knoppen is het apparaat makkelijk te bedienen. Ook het uiterlijk van onze horloges zijn speciaal aangepast voor slechtzienden en blinden. Zo zijn de wijzers en cijfers zwart en de wijzerplaat wit, wat zorgt voor een hoog contrast.  

Nederlands sprekende horloges

Onze sprekende horloges beschikken over een Nederlandstalige spraakuitvoer en is hierdoor ideaal in gebruik voor senioren en/of mensen met een zintuiglijke beperking. Bij één druk op de knop klinkt de tijd als volgt: ‘Het is tien over tien in de ochtend.’ Bij een tweede druk op de knop spreekt het horloge ook de dag en de datum op heldere toon uit.

Het horloge is zendergestuurd. Dit houdt in dat de tijd gelijk loopt met de atoomtijd en zich aanpast aan de zomer- en wintertijd. Verder beschikken onze horloges over een alarmfunctie.

Op zoek naar een sprekend horloge in een andere taal? Wij bieden ook sprekende horloges met verschillende taalfuncties aan! 

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Bent u niet specifiek op zoek naar een sprekend horloge? Naast dit hulpmiddel bieden wij ook een ruim aanbod aan andere hulpmiddelen voor mensen met een zintuiglijke beperking. Denk hierbij aan een groot toetsenbord, een loepbril of een herkenningsstok. Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.