0

Spelmateriaal slechtzienden

Spelmateriaal voor slechtzienden door middel van aangepaste spellen. Spelletjes zijn een geliefd tijdverdrijf voor jong en oud. Voor slechtziende mensen is het soms niet mogelijk bepaalde spelletjes te doen en voor blinden is dit vaak helemaal onmogelijk. Daarom levert Iris Huys een ruime selectie aan spellen voor mensen met een visuele beperking. Dit varieert van gezelschapsspellen tot puzzels die u in alle rust kunt spelen.

Houten spellen voor slechtzienden

Diverse klassieke gezelschapsspellen zijn opnieuw ontworpen om het mensen met een visuele beperking mogelijk te maken deze te spelen. Zo is het aloude spel ‘dammen’ verkrijgbaar met verschillende voelbare afwerkingen en verdiepingen in het speelbord. Bij ‘Mens-erger-je-niet’ passen de pionnen precies in gaten in het speelbord, zodat ze daar niet per ongeluk vanaf vallen. De pionnen zijn voelbaar te onderscheiden en hebben extra contrasterende kleuren. Het spel ‘Reversi’ is zo ontworpen dat de schijven van beide speler door te voelen uit elkaar te houden zijn. Speler 1 speelt met gladde schijven, speler 2 met geruwde schijven. Naast deze drie klassiekers is ook het spel ‘Solitaire’ in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder een reis-editie.

Buzzels

Buzzels zijn 3D-geprinte tactiele puzzels voor visueel beperkten. Voor deze puzzels is alleen gevoel nodig, geen zicht. Ze zijn dus ideaal voor mensen met slecht of geen zicht. De puzzelstukken van Buzzels variëren in vorm en hoogte. Zodoende moet de puzzelaar deze op de tast goed in elkaar leggen. Bij Iris Huys kunt u terecht voor een ruim aanbod aan deze speciale puzzels en ander spelmateriaal.