0

Slechtzienden hulpmiddelen

Wij willen dat slechtzienden niet worden tegengehouden door hun visie. Daarom bieden wij verschillende hulpmiddelen voor slechtzienden die ervoor zorgen dat bepaalde dingen weer mogelijk of makkelijker zijn. 

Webbox3 slechtzienden hulpmiddelen

De Webbox3 is een goed voorbeeld van slechtzienden hulpmiddelen, omdat er een voorleesfunctie in zit. U kunt gesproken leesmateriaal beluisteren. Wanneer u een abonnement heeft, kunt u luisteren naar gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Ook kunt u dan luisteren naar Horizon, een informatief programma dat elke dag nieuwe afleveringen heeft en kunt u luisteren naar het laatste ANP-nieuws en verschillende krantenberichten. Het is mogelijk om overal in huis te luisteren, dankzij de ingebouwde accu. 

HumanWare Prodigi Personal Vision Assistant (PVA)

Dit is een digitale loep met een vergroot- en spraakfunctie. U plaatst een document onder het apparaat, tikt op het scherm om in te zoomen en zo kunt u gemakkelijk de tekst lezen. Het is ook mogelijk om het contrast, de kleur en het voorlezen aan te passen zoals u dat fijn vindt. Wanneer u de tekst zichtbaar onder het apparaat plaatst is het mogelijk om zowel mee te lezen, door de scherpte van het beeld als mee te luisteren door de voorleesfunctie. Bij aanschaffing kunt u het apparaat meteen uit de doos gebruiken, dankzij de ingebouwde gebruiksaanwijzing.  

Daylight Clip-on Magnifiers

Dit is een handig hulpmiddel als u als slechtziende houdt van breien, knutselen, borduren of als u graag uw beide handen vrij wilt houden om uw boek of krant vast te houden. Het is heel gemakkelijk, u kiest een vergroting uit en klemt de lens op uw eigen bril. Wanneer u het even zat bent kunt u hem omhoog klappen zodat u weer normaal zicht heeft. Er zijn in totaal vier verschillende vergroting waar u uit kunt kiezen: 1.7x, 2.0x, 2.25x en 3.0x. Deze lenzen komen in een setje van vier met een opbergbox. De werkafstand wanneer u de lens op uw bril heeft bevestigd is 30 cm.