0

Optische hulpmiddelen 

Heeft u een beetje moeite met letters lezen? Of bent u slechtziend? Dan hebben wij verschillende optische hulpmiddelen die het voor u een stuk makkelijker zullen maken om weer normaal te kunnen lezen. We hebben hier kort op een rij gezet wat voor soort optische hulpmiddelen wij te bieden hebben voor u. 

Vergrootglas als optisch hulpmiddel

Wij hebben verschillende vergrootglazen die kunnen dienen als optisch hulpmiddel. Zo hebben wij vergrootglazen die u met een koord om uw nek kunt doen, vergrootglazen die u zelf vast moet houden, vergrootglazen die op te hangen zijn aan de muur en vergrootglazen die door middel van een standaard op tafel of op de grond kunnen staan. Ook hebben een aantal van onze vergrootglazen led verlichting waardoor u het ook zou kunnen gebruiken bij minder licht. 

Beeldschermloepen als optische hulpmiddelen

Ook bieden wij verschillende beeldschermloepen die u kunt gebruiken als optisch hulpmiddel. Zo zijn er beeldschermloepen waarbij u iets moet neerleggen op de standaard op de loep waardoor het vergroot op het beeldscherm komt. Ook hebben we een beeldschermloep die kan dienen als uw persoonlijke assistent. Deze beeldschermloep ziet eruit al een kleine telefoon waarop u door middel van het touchscreen makkelijk kan inzoomen. U kunt er ook voor kiezen om de tekst te laten voorlezen. 

Brillen als optische hulpmiddellen

Bij Iris Huys hebben we verschillende brillen die handig zijn als optisch hulpmiddel. Zo hebben we een een bril voor brildragers. Zij kunnen deze bril over hun eigen bril opzetten en tot 2x vergroten. Het frame van de opzetbril is in hoogte verstelbaar, zodat hij op zoveel mogelijk brillen past. Doordat deze op uw bril past en u hem niet hoeft vast te houden heeft u beide handen vrij om bijvoorbeeld uw boek vast te houden, een recept te lezen of een puzzelboekje te maken.