0

Persbericht Prodigi

Persbericht Prodigi 
Dé Doorbraak Voor Mensen Met Een Visuele Handicap. HumanWare kondigt Prodigi aan, werelds meest geavanceerde, volledig digitale, Persoonlijke Visuele Assistent

Prodigi,  het eerste HD systeem met PVA

HumanWare komt begin September 2013 met de volledig digitale visuele assistent, Prodigi op de markt. Volgens het bedrijf is dat op dit moment het meest innovatieve en meest geavanceerde wat er op dit moment verkrijgbaar is voor mensen met een oogaandoening. Zoals maculadegeneratie, diabetische retinopathie en glaucoom.

Volgens HumanWare is de Prodigi een betaalbaarder en kwalitatief beter hulpmiddel voor slechtzienden en blinden dan de traditionele CCTV-gebaseerde elektronische loep.

Trots

“HumanWare is trots om de revolutionaire Prodigi-familie voor te stellen. Met deze technologische ontwikkelingen zal eindelijk ook voor mensen met een visuele handicap de 21e eeuw worden ingeluid.

Prodigi zal een groot verschil maken in het leven van een groot aantal mensen die slechter zijn gaan zien, weet Gilles Pepin, CEO van HumanWare, dat dit jaar trouwens 25 jaar bestaat. “Dat willen we graag samen met mensen met een visuele beperking gaan vieren!”

Comfortabel touchpad

Prodigi is verkrijgbaar in drie modellen: DUO (een desktop-eenheid met de afneembare tablet), de draagbare PVA en een DESKTOP-only model (zonder PVA). De draagbare PVA past in een gepatenteerd dockingstation en functioneert voor zowel camera als processor van het desktopsysteem. “In tegenstelling tot andere beeldschermloepen, pakt Prodigi het beeld van een hele brief op A4-formaat en laat aan de gebruiker de documenten vergroot lezen met een comfortabel touchpad in plaats van het verplaatsen op een XY-tafel”, vertelt Edwin Prosman van Iris Huys, de Nederlandse leverancier van de Prodigi. “Pagina’s worden weergegeven in HumanWare innovatieve Diamond-Edge Text TM –kwaliteit. Dit kan worden vergroot tot 80 keer met een perfecte tekstkwaliteit. Tekst kan worden gepresenteerd aan de gebruiker in een soepel scrollende kolom of lijn modi en kan zelfs voorgelezen worden. Dat heeft als groot voordeel dat het de vermoeidheid veroorzaakt door het bewegen van documenten onder een CCTV-camera sterk vermindert.”

Essilor

“Prodigi kan bovendien documenten opslaan, zodat de gebruiker, de documenten mobiel kan lezen of ernaar verwijzen. Door de ingebouwde tutorial en set-up wizard, ontwikkeld in samenwerking met Essilor, ‘s werelds toonaangevend oogheelkundig optiekbedrijf, duurt het niet lang voordat de gebruiker er mee kan werken. De wizard leidt de gebruiker door de basisfuncties en instellingen van contrast, kleurenschema, leessnelheid en vergrotingsniveaus. Die zijn uiteraard aan te passen aan de behoeften van de individuele gebruiker”, benadrukt Prosman.

Meeste Europese talen

“Tot voor kort was de technologie achter Prodigi nog niet beschikbaar”, zegt HumanWare vicepresident Pierre Hamel. Bij het bedrijf houdt hij zich bezig met onderzoek en ontwikkeling. “Dat hebben we aan zien komen en daarom hebben we nu met succes de nieuwste camera- en beeldverwerkingstechnologieën geïntegreerd in een draagbaar platform, speciaal voor mensen met een visuele beperking.” Volgens het bedrijf zal van de Prodigi straks een versie in de meeste Europese talen verkrijgbaar zijn en zo voor zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking beschikbaar komen.

Marktleider

HumanWare is wereldwijd marktleider in ondersteunende technologieën voor mensen die blind of slechtziend zijn. HumanWare biedt een breed assortiment innovatieve producten, voor het bedrijfsleven en voor persoonlijk gebruik.

Informatie

Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Iris Huys, James Wattstraat 13-b, 2809 PA Gouda, tel.: (0182)-52 58 89