0

Loeplamp

Misschien heeft u wel eens gehoord van een loeplamp. Maar wat is een loeplamp en wat kunt u ermee?

Een loeplamp werkt op led verlichting en vergroot bijvoorbeeld de tekst van het boek dat u aan het lezen bent. Als u de kleine letters niet kunt lezen wordt het vergroot door de loep. Door het licht op de loep heeft u de juiste belichting en heeft u goed zicht waar u mee bezig bent. De lamp is niet alleen bruikbaar als u slechtziend bent, maar kan ook gebruikt worden tijdens het uitvoeren van uw hobby’s of andere dagelijkse bezigheden.   

Gebruik van een loeplamp

Een loeplamp kunt u ook gebruiken al bureaulamp. U heeft dan naast de vergroting ook de juiste verlichting. Vaak kunt u met de loeplamp het licht goed positioneren. Dit zorgt ervoor dat het licht op het onderwerp valt en u tegelijkertijd door de lens kunt kijken. Ook heeft u dan uw handen vrij.

Soorten loeplampen

Loeplampen bestaan in veel soorten. Zo kan er gekozen worden uit verschillende modellen, formaten en lichtkleuren. Wij bieden ze allemaal aan.

Met behulp van een voet of een standaard kunt u sommige loeplampen eventueel ook als vloerlamp gebruiken. Een vloer loeplamp is ideaal als u een boek wilt lezen op de bank. Wij bieden ook tafel loeplampen aan. Deze kunt u gebruiken voor op een tafel, (nacht)kastje of bureau. Dit hulpmiddel is voor iedereen een winst.

Loeplamp met dagverlichting

Licht is vaak erg belangrijk voor slechtzienden. De loeplampen bij Iris Huys geven speciale dagverlichting. Dit is een wit licht. Deze verlichting bootst het werkelijke daglicht na. Met dit licht voorkom je hoofdpijn of rode ogen na uren lezen. De loeplamp met daglichtverlichting geeft een hoog contract is dus een ideale oplossing voor slechtzienden.

Accessoires loeplamp

Het is niet alleen mogelijk om loeplampen te kopen. Wij bieden ook verschillende onderdelen van de loepen en lampen los aan. Mocht er een onderdeel kapot gaan, heeft u de keuze om dat onderdeel opnieuw te bestellen. Op deze manier bespaart u geld en hoeft u de lamp niet opnieuw aan te schaffen.

Meer hulpmiddelen bekijken die het dagelijks leven gemakkelijk maken? Kijk dan eens bij onze ADL hulpmiddelen.