0

Loeplamp ESD

Iris Huys biedt een ruim aanbod aan ESD loeplampen. ESD-veilige loeplampen zijn speciaal ontworpen voor werkomgevingen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. ESD (electrostatic discharge), oftewel elektrostatische ontlading ontstaat bij elektrisch contact tussen verschillend geladen voorwerpen, bijvoorbeeld in de vorm van vonken. Omdat deze loeplamp hiertegen bestand is, is hij uitstekend geschikt voor werkzaamheden in een professionele omgeving waar met elektriciteit gewerkt wordt. Bijvoorbeeld bij solderen, lassen of werk met elektronische onderdelen. Koolstofvezel van hoogwaardige kwaliteit en speciale geleidende coatings garanderen namelijk volledige ESD-veiligheid gedurende de levensduur van de loeplamp.

Daylight loeplamp Omega 7 ESD

De Daylight loeplamp Omega 7 ESD heeft een grote heldere glazen lens en biedt 1.75x vergroting (3D). Vanwege een handige zwenkarm kunt u de vergroting oprekken tot 4x (12D). Zodoende kunt u nauwkeurig elektronische onderdelen inspecteren. Een extra lens die 2.25x (5D) vergroot, is optioneel leverbaar. De lange arm is makkelijk te bedienen, waardoor u het licht altijd op de gewenste positie kunt instellen.

Daylight loeplamp Quadra ESD

De Daylight loeplamp Quadra ESD combineert 4 handige functies in 1. De lamp is namelijk volledig ESD veilig en heeft een extra grote rechthoekige lens. Ook beschikt de lamp over heldere daglicht ledverlichting en UV-A verlichting. Koolstofvezel van hoogwaardige kwaliteit en speciale geleidende coatings garanderen volledige ESD-veiligheid gedurende de levensduur van de loeplamp. De extra grote rechthoekige lens biedt een geweldig panoramisch zicht. Vanwege de ledverlichting aan beide zijden van de lens heeft u schaduwvrije verlichting. Voor 3D vergroting kunt u ook beide zijden onafhankelijk van elkaar aan of uit zetten. De ingebouwde UV-A (365 nm) ledverlichting maakt een gedetailleerde en veilige inspectie mogelijk van conforme coatings, evenals een grondige controle van soldeerverbindingen, lassen en andere mechanische spanningsgebieden. De interne veerarm maakt een nauwkeurige en consistente positionering mogelijk en met de automatische uitschakelfunctie bespaart u energie.

Luxo loeplamp Wave ESD

De Luxo loeplamp Wave ESD is speciaal gemaakt voor de elektronica-industrie waar elektrostatische ontladingen fataal kunnen zijn voor elektronische componenten. Hij is namelijk ontworpen om statische ladingen op een gecontroleerde manier af te voeren. De loeplamp biedt schaduwvrije vergroting met licht van beide zijden, evenals driedimensionale vergroting met licht vanaf links of rechts. De 3D-functie is vooral handig bij het werken met printplaten en soortgelijke delicate objecten. De flexibiliteit van de scharnier tussen lamphoofd en arm maakt bovendien exacte positionering eenvoudig. De op basis van een veer gebalanceerde arm zorgt voor maximale verticale en horizontale beweging en blijft zodoende altijd in de juiste positie zonder te drijven.