0

Loepen voor slechtzienden

Loepen voor slechtzienden zijn een praktisch optisch hulpmiddel. Deze hulpmiddelen zijn ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Een loep of vergrootglas ondersteunt bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. Daarnaast vergroot dit hulpmiddel de zelfstandigheid.

Waarom een loep gebruiken bij slechtziendheid?

Een goed zichtvermogen is niet altijd vanzelfsprekend. Op een oudere leeftijd kan het gezichtsvermogen geleidelijk afnemen. Een visuele beperking kan ook worden veroorzaakt door een medische aandoening. Loepen zijn dan een eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel.

Een vergrootglas kan bij een beperkt zicht veelzijdig worden gebruikt. Bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. Zoals het gebruiken en bedienen van huishoudelijke apparatuur. Een loep kan ook worden gebruikt tijdens het uitoefenen van hobby’s en andere activiteiten.

Zoals het lezen van de krant of belangrijke informatie op een medische bijsluiter. Uiteraard zijn loepen voor slechtzienden ook een optisch hulpmiddel op de werkplek of op kantoor.

Een loep voor mensen met een verminderd zicht draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Slechtzienden zijn minder afhankelijk van hun omgeving. Dit bevordert de zelfstandigheid, creëert vertrouwen en bovenal een veilige leefomgeving.

Verschillende soorten vergrootglazen voor visuele beperkingen

Mensen met een visuele beperking hebben de keuze uit verschillende soorten loepen. Voor elke situatie is er een passend optisch hulpmiddel beschikbaar. Zoals een beeldschermloep voor het lezen van documenten of het werken op mobiele apparaten zoals een tablet.

Uiteraard zijn er ook handloepen en inslagloepen beschikbaar voor slechtzienden. Deze vergrootglazen zijn compact van formaat waardoor ze eenvoudig mee te nemen zijn. Daarnaast zijn er ook vergrootglazen met een geïntegreerde led lamp. Andere soorten zijn:

Handloep

Dit is een hand-held loep voor het lezen van kranten of boeken. Deze vergrootglazen zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal en hebben een compact formaat.

Handlichtloep

Een compact vergrootglas met verlichting. Deze loepen voor slechtzienden bieden niet alleen een optimale vergroting, maar voorzien tegelijkertijd ook in helder licht.

Inslagloep 

Een loep voor slechtzienden met mineraal glas. Dit glas is krasvrij. Een inslagloep heeft een compact formaat en wordt gebruikt tijdens het uitvoeren van technische werkzaamheden.

Standloep 

Zelfstandig staande loep voor lezen van een boek of het schrijven van een tekst. Een standloep vergemakkelijkt het werken aan een document een visuele beperking.

Beeldschermloep

Een beeldschermloep is een elektronisch vergrootglas voor het bekijken of lezen van documenten. Deze loepen worden veelal door de zorgverzekering vergoed.

Borduurloep

Een loep voor slechtzienden die handwerken vergemakkelijkt. Zoals bijvoorbeeld haken of borduren. Deze activiteiten kunnen dankzij de vergroting makkelijker worden uitgevoerd.

Visoletloep

Een leesloep voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Deze kleine vergrootglazen zijn leverbaar in verschillende formaten. Ze kunnen over een tekst worden geschoven.

Vergrootglas of loepen voor slechtzienden online bestellen?

Loepen voor slechtzienden kunnen eenvoudig online worden besteld. Daarvoor is geen doorverwijzing nodig van een specialist of een oogarts. Loepen voor slechtzienden zijn leverbaar in verschillende soorten. Elke soort loep kent zijn eigen specifieke kenmerken.

Voor elke situatie is er een passend optisch hulpmiddel beschikbaar. Daarnaast worden loepen voor visueel beperkten in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort loep, de verzekeraar en het basiszorgpakket.

Waarom kiezen voor loepen voor slechtzienden van Iris Huys?

Iris Huys is gespecialiseerd in optische hulpmiddelen van hoge kwaliteit. Loepen voor slechtzienden bestellen kan snel en veilig in de webshop. Op afspraak een bezoek brengen aan onze showroom in Gouda behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Wij bieden een ruim assortiment vergrootglazen voor mensen met een visuele beperking. Heeft u vragen over één van de optische oplossingen die wij bieden? Met ruim 30 jaar ervaring in het vak voorzien wij u ook graag van een passend en persoonlijk advies.

Of dat nu gaat om loepen voor slechtzienden of andere hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij een visuele beperking. De optische producten van Iris Huys dragen bij aan een meer zelfstandige en veilige leefomgeving. Zowel voor ouderen als slechtziende jongeren.