0

Leesstandaard

Heeft u moeite met het lezen van teksten? Dan is een leesstandaard wellicht iets voor u. Lezen wordt met een leesstandaard namelijk een stuk aangenamer en gemakkelijker. 

Hoe werkt een leesstandaard?

Er zijn verschillende typen standaards die helpen bij het lezen. De reguliere leesstandaard is ideaal om op tafel te zetten. Deze modellen zijn door middel van een ketting mechanisme traploos in hoek en hoogte verstelbaar. Hierdoor is het een gemakkelijke leesplank en is uw tekst ideaal te positioneren, waardoor uw nek en rug ontlast zullen worden. 

De meeste standaards zijn gemaakt van hout of kunststof en zijn al dan niet uitgerust met een led lamp. 

Een ander type leesstandaard, ontwikkeld door Iris Huys zelf, is de Iris One. Deze standaard bevat twee gleuven. Een voor een smart device zoals telefoon of tablet en een voor de tekst die u wilt lezen. Wanneer u uw smart device in de gleuf voor het tekstdocument plaatst, kunt u door middel van een app de tekst omzetten in een audiobestand. Dit audiobestand kunt u vervolgens afspelen. 

Voor wie is een leesstandaard?

De leesstandaard is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Naast blinden of slechtzienden kan het hulpmiddel ook gebruikt worden door senioren of mensen met dyslexie. De standaard helpt bij het positioneren van de tekst waardoor de zithouding beter wordt. Ook is er de mogelijkheid het tekstdocument in te scannen met behulp van de leesstandaard Iris One. Hierdoor wordt lezen toegankelijk voor iedereen en worden taken die te maken hebben met lezen van teksten sneller en efficiënter uitgevoerd. 

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Bent u niet specifiek op zoek naar een leesstandaard? Naast dit hulpmiddel bieden wij ook een ruim aanbod aan andere hulpmiddelen voor mensen met een zintuiglijke beperking. Denk hierbij aan een groot toetsenbord, een loepbril of een herkenningsstok. Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.