0

Keukenweegschaal voor blinden

Ook voor blinde mensen of mensen met een visuele beperking moet de keuken een toegankelijke plek zijn. Daarom zijn hiervoor diverse hulpmiddelen ontwikkeld, die zelfstandigheid voor  slechtziende en blinde mensen in de keuken weer mogelijk maakt. Een voorbeeld hiervan is de keukenweegschaal voor blinden. Iris Huys levert diverse keukenweegschalen voor blinden, die allen beschikken over Nederlandstalige spraakuitvoer en vele handige functies.

Vivienne keukenweegschaal voor blinden

Een van de keukenweegschalen voor blinden die Iris Huys te bieden heeft is de Vivienne. Dit is een zeer nauwkeurige weegschaal en daarom heel geschikt om bijvoorbeeld post of precieze porties in te wegen. Deze weegschaal heeft een draagkracht van 1 gram tot en met 5 kilogram. Het apparaat beschikt over tal van handige functies, als een telfunctie, ingebouwde kalender, ingebouwde kookwekker, tarreertoets, referentiegewicht en herhaaltoets. Wat vooral van belang is voor blinden en slechtzienden, is dat het menu van de weegschaal in het Nederlands uitgesproken kan worden. Het volume van deze spraakuitvoer kunt u zelf instellen. U kunt de Vivienne tevens aansluiten op een hoofdtelefoon, voor optimaal gehoor.

Heidi keukenweegschaal voor blinden

Een andere keukenweegschaal voor blinden is de Heidi. Deze keukenweegschaal is eveneens heel nauwkeurig en dus ook geschikt voor het wegen van heel precieze porties, zoals post. Deze weegschaal heeft een draagkracht van 1 gram tot en met 5 kilogram. Ook beschikt het apparaat over handige functies in de vorm van een tarreertoets, referentiegewicht en herhaaltoets. Deze weegschaal is een uitkomst voor blinden en slechtzienden, omdat het menu in de Nederlandse taal uitgesproken kan worden. Het volume hiervan is in 6 stappen aanpasbaar. Bovendien kunt u deze weegschaal aansluiten op een hoofdtelefoon, voor nog beter geluid.

Weegschaal voor blinden

Behalve keukenweegschalen heeft Iris Huys ook nog enkele personenweegschalen voor blinden. Een voorbeeld hiervan is de Happy Day personenweegschaal Nederlands sprekend. Deze is gemaakt van speciaal veiligheidsglas en voorzien van een stevige antislip laag, voor extra grip. Het gewicht wordt in duidelijke en extra grote letters weergegeven op het display van de weegschaal. Deze personenweegschaal heeft een draagkracht van 100 gram tot en met 200 kilogram.