0

Iris Huys dé winkel voor slechtzienden

Voor mensen met een visuele beperking kan het dagelijkse leven uitdagend zijn, vooral als het gaat om lezen, navigeren en het uitvoeren van dagelijkse taken. Gelukkig is er een winkel genaamd Iris Huys die een uitgebreid assortiment hulpmiddelen biedt om slechtzienden te ondersteunen. Met een breed scala aan producten, van brillen en vergrootglazen tot digitale loepen en braille-apparaten, is Iris Huys dé plek waar slechtzienden kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Brillen voor Slechtzienden

Een van de eerste categorieën hulpmiddelen die Iris Huys aanbiedt, zijn brillen speciaal ontworpen voor slechtzienden. Deze brillen zijn aangepast om te voldoen aan de unieke behoeften van mensen met een visuele beperking. Enkele voorbeelden van deze brillen zijn:

 • Filterbrillen: Deze brillen verminderen schittering en verbeteren het contrast, waardoor het voor slechtzienden gemakkelijker wordt om objecten en teksten te zien.
 • Leesbrillen: Speciaal ontworpen om het lezen te vergemakkelijken, hebben deze brillen een vergrotend effect, zodat de tekst duidelijker en gemakkelijker leesbaar wordt.
 • Loepbrillen: Deze brillen hebben een ingebouwd vergrootglas, waardoor slechtzienden objecten van dichtbij kunnen bekijken met behoud van hun handsfree mobiliteit.

Vergrootglazen en Loepen

Naast brillen biedt Iris Huys ook een verscheidenheid aan vergrootglazen en loepen. Deze optische hulpmiddelen vergroten objecten en teksten, waardoor ze beter zichtbaar worden voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Enkele van de beschikbare opties zijn:

 • Vergrootglazen: Handheld of geïntegreerd in speciale leesapparaten, vergrootglazen vergroten de tekst en kleine details, waardoor slechtzienden gemakkelijker kunnen lezen en observeren.
 • Digitale loepen: Met ingebouwde camera’s en LCD-schermen bieden digitale loepen vergroting opties en andere handige functies zoals verlichting en tekst-naar-spraak mogelijkheden.

Loeplampen en Vergrotende Spiegels

Om leesgemak en zichtbaarheid te vergroten, biedt Iris Huys ook loeplampen en vergrotende spiegels. Deze hulpmiddelen zijn vooral handig bij taken waarbij extra verlichting en vergroting nodig zijn, zoals lezen, schrijven of handwerk. Enkele voorbeelden zijn:

 • Loeplampen: Deze lampen combineren vergroting met heldere verlichting en zijn verstelbaar, zodat slechtzienden de optimale positie en invalshoek kunnen vinden.
 • Vergrotende spiegels: Deze spiegels vergroten de weergave van objecten en teksten en zijn ideaal voor taken zoals het aanbrengen van make-up, het lezen van prijskaartjes of het controleren van kleine details.

Braille-gerelateerde Producten

Naast optische hulpmiddelen biedt Iris Huys ook verschillende braille-gerelateerde producten voor mensen met een visuele beperking. Deze producten omvatten:

 • Braille Dagelijks Gebruik: Deze producten, zoals braille-etiketten, stickers en markeringen, vergemakkelijken het organiseren en identificeren van items in het dagelijks leven.
 • Braille Horloges: Speciaal ontworpen horloges met braille-markeringen waarmee slechtzienden de tijd kunnen aflezen door middel van tastzin.
 • Brailleleesregels: Deze regels, met verhoogde braille-letters, helpen bij het lezen van braille boeken en -documenten.
 • Braille Spellen: Spellen zoals braillekaarten, dominostenen en scrabble helpen bij het bevorderen van plezier en sociaal contact voor slechtzienden.

Gesproken Ondertiteling, Software en Voorleesapparaten

Iris Huys biedt ook verschillende andere hulpmiddelen om het leven van slechtzienden te vergemakkelijken, waaronder:

 • Gesproken Ondertiteling TV: Dit systeem maakt gebruik van spraaktechnologie om ondertiteling om te zetten in gesproken woorden, waardoor slechtzienden kunnen genieten van televisieprogramma’s en films.
 • Software: Iris Huys biedt verschillende softwaretoepassingen die zijn ontworpen om tekst om te zetten in spraak of tekst te vergroten op computers, tablets en smartphones.
 • Sprekende Hulpmiddelen: Deze apparaten, zoals rekenmachines, wekkers en thermometers, bieden gesproken feedback om slechtzienden te helpen bij dagelijkse taken.
 • Voorleesapparaten: Deze apparaten kunnen gedrukte tekst vastleggen en deze omzetten in spraak, waardoor slechtzienden boeken, tijdschriften en documenten kunnen beluisteren.

Meer informatie of een van de hulpmiddelen aanschaffen?

Iris Huys is dé winkel waar slechtzienden een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen kunnen vinden om hun dagelijkse leven te vergemakkelijken. Van brillen en vergrootglazen tot digitale loepen, braille-gerelateerde producten en diverse andere hulpmiddelen, Iris Huys heeft alles wat slechtzienden nodig hebben. 

Met behulp van deze hulpmiddelen kunnen slechtzienden genieten van lezen, navigeren en dagelijkse taken uitvoeren met meer gemak en zelfstandigheid. Bezoek de winkel van Iris Huys om het volledige aanbod te ontdekken en te profiteren van deskundig advies bij het kiezen van de juiste hulpmiddelen voor uw behoeften. Of neem contact op voor meer informatie.