0

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Bij Iris Huys bieden wij verschillende hulpmiddelen aan voor slechtzienden. Door deze hulpmiddelen wordt uw zicht beter. Bent u dus slechtziend en heeft u nog geen hulpmiddel gevonden om uw zicht beter te maken? Dan kunt u zeker wel iets vinden bij ons. 

Humanware Prodigi desktop

De Humanware Prodigi desktop is een van de handige hulpmiddelen voor slechtzienden. Het bestaat uit een groot touchscreen waaronder een kleine standaard is bevestigd wat u gebruikt om het voorwerp op te leggen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken bij het lezen van een boek, het maken van een sudoku of het lezen van de krant. Eigenlijk alles waar letters op staan die u niet kunt lezen.  Doordat het een touchscreen is het een kwestie van over het scherm vegen om de hele bladzijde vergroot te kunnen lezen.

OrCam Mix hulpmiddelen voor slechtzienden

Dit hulpmiddel is klein en makkelijk mee te nemen. Het bestaat uit een bril waarop een kleine camera is bevestigd en verbonden is met een kleine computer die makkelijk mee te nemen is. Wanneer u de bril op heeft wijst u naar de tekst op bijvoorbeeld een flyer, een menukaart of een bepaalde verpakking. Hierdoor weet de camera welke tekst er voorgelezen moet worden. De OrCam is in te stellen in verschillende talen; Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. 

Dolphin grootletter toetsenbord

Het Dolphin grootletter toetsenbord is handig wanneer u vaak achter de computer zit en de letters van uw normale toetsenbord niet meer kunt lezen. Deze letters zijn daarom extra groot, zodat ze goed te lezen zijn. Verder zijn er ook een aantal speciale Dolphin sneltoetsen die u kunt gebruiken bij alle pakketten van SuperNova. Er zijn vier soorten sneltoetsen; voor uw e-mail, voor internet en voor het vooruit- en terugspringen binnen de webbrowser. Ook zijn de meest gebruikte functies kunt u via de sneltoetsen gebruiken. U hoeft hiervoor niks te installeren.