0

Huishoudelijke hulpmiddelen voor ouderen

Als u ouder wordt, of als uw zicht achteruitgaat, kan eenvoudig werk in huis ineens moeilijk worden. Dit belemmert uw bezigheden in en om het huis. Hiervoor zijn echter tal van oplossingen beschikbaar. Zo zijn er huishoudelijke hulpmiddelen met grote letters en duidelijk verlichte schermen. Ook zijn er hulpmiddelen met Nederlandstalige spraakuitvoer. Iris Huys levert zulke huishoudelijke hulpmiddelen voor ouderen.

Hulpmiddelen voor de keuken

Huishoudelijke hulpmiddelen gebruikt u bij uitstek in de keuken. Producten als een keukenweegschaal zijn daarbij onmisbaar. Iris Huys biedt diverse keukenweegschalen aan, met Nederlandstalige spraakuitvoer en handige functies. Een ander handig hulpmiddel is een ultrasoon reiniger, voor het reinigen van bijvoorbeeld brillen, kijkers, munten, sieraden en edelstenen. Ook maatlepeltjes met voelbare markeringen bieden uitkomst voor mensen met een visuele beperking. Deze bieden wij aan in kunststof, voorzien van kleurmarkeringen en in RVS, voorzien van ingegraveerde maateenheden.

Gereedschap

Voor werk in en om het huis heeft u vaak gereedschap nodig. Deze huishoudelijke hulpmiddelen voor ouderen biedt Iris Huys ook volop aan. Te denken valt aan de Nederlands sprekende rolmaat Tape King, die in diverse eenheden kan meten en beschikt over een clinometer en waterpas. Verder leveren wij een selectie aan sprekende rekenmachines, zowel reguliere als wetenschappelijke rekenmachines. Ook sprekende labellezers zijn een handig hulpmiddel, als u niet of niet goed kunt zien en zaken in uw huis of opslagplaats wilt ordenen. Om kleuren te herkennen, zijn er tenslotte nog sprekende kleurendetectors, die tot duizenden kleurtinten kunnen aangeven.

Thermo- en vloeistofmeters

Thermometers en vloeistofmeters zijn van levensbelang als u niet meer op uw zicht kunt vertrouwen. Het handmatig voelen van de temperatuur is vaak niet mogelijk of zelfs gevaarlijk. In zo’n geval biedt een sprekende thermometer of vloeistofmeter met trilling en geluid hulp. Huishoudelijke hulpmiddelen voor ouderen met trillingen zijn met name handig voor mensen die die doof of doof-blind zijn.