0

Handloep

Heeft u moeite met het lezen van uw post, favoriete tijdschrift of uw krant? Als u last heeft van verslechterd zicht is dat waarschijnlijk het geval. Het gemiddelde lettertype van een tekst is dan vaak onduidelijk en/of te klein. In zo’n geval kan een handloep uitkomst bieden. Een handloep is een loep die u, zoals de naam al aangeeft, in uw hand kunt houden. Daarmee kunt u een tekst waarschijnlijk weer als vanouds vlot lezen. Een handloep is klein van formaat en licht van gewicht en kan dus eenvoudig weggelegd en weer opgepakt worden wanneer u hem nodig heeft.

Handloepen

Iris Huys heeft een divers assortiment aan handloepen. Wij leveren standaard handloepen van gerenommeerde merken als Eschenbach, Schweizer, LHP, Coil en Zeiss. De meeste handloepen zijn in verschillende vergrotingen verkrijgbaar. De beschikbare vergrotingen liggen tussen 1.5x en 8x. Voor elke sterkte is er dus een handloep verkrijgbaar.

Handloepen met verlichting

Naast standaard handloepen biedt Iris Huys ook handloepen aan met verlichting, voor nog beter zicht. De meeste handloepen met verlichting beschikken over ledverlichting, zoals bijvoorbeeld de Eschenbach Mobilux Led Zaklichtloep. Er zijn handloepen met enkele verlichting, maar ook met meervoudige verlichting. Verder is er nog verschil in vorm: zo zijn er ronde en rechthoekige handloepen met verlichting.

Digitale handloepen

Voor vergaande ondersteuning bij het lezen of hobbyen is een digitale handloep een uitkomst. Ook hierin biedt Iris Huys een breed scala aan mogelijkheden. Zo zijn er digitale handloepen die u ook op een standaard kunt plaatsen. De apparaten beschikken allemaal over touchscreen, waarmee u de tekst zo groot mogelijk kunt maken en een hoog contrast en een heldere kleurstelling waarmee de tekst zo duidelijk mogelijk zichtbaar is. Op sommige digitale handloepen kunt u zelfs bestanden en foto’s opslaan of maken, zoals bij de Eschenbach Visolux Digital HD 7 inch.

Overige handloepen

Behalve deze drie soorten handloepen levert IrisHuys ook kleinere loepjes die makkelijk te hanteren zijn, zoals borduurloepen, inslagloepen en zelfs loepkettingen.