0

Druppelbril

Misschien herkent u het wel: u heeft droge ogen of u moet om andere (niet) medische redenen vaak uw ogen druppelen. Dit kan soms wat voeten in de aarde hebben. Veel (oudere) mensen worden geconfronteerd met de problemen tijdens het druppelen. Vaak is er hulp nodig om oogdruppels op een goede manier, zonder morsen, aan te brengen. Veel mensen ervaren dit als belastend en willen dit het liefst zelf kunnen doen. Daar is de druppelbril voor.

Wat is een druppelbril?

Een druppelbril is een hulpmiddel voor iedereen die problemen ervaart tijdens het druppelen van de ogen. De druppelbril is een bril zonder sterkte, met in beide glazen drie gaatjes. Het principe is vrij simpel: je plaatst het doseerflesje met druppels in een van de passende gaatjes van de bril en drukt deze hier stevig in. Als het goed is zit het flesje dan vast in de bril. Zet de bril op en kantel uw hoofd naar achter. Houd uw oog open en knijp in het doseerflesje zodat er een druppel in uw oog komt. 

De druppelbril is niet perse bedoeld voor ouderen of slechtzienden, maar kan gebruikt worden door iedereen die moeite ervaart met het inbrengen van oogdruppels. De drie gaatjes in de bril hebben een verschillende grootte, waardoor bijna elk flacon erin past. 

Voordelen van de druppelbril

Er zijn een aantal voordelen die de druppelbril met zich meebrengt:

  • Zelfstandig druppelen: er is geen hulp meer nodig tijdens het oogdruppelen;
  • Geen gemors: doordat het flesje op de juiste plaats zit, voorkom je gemors;
  • Geen verspilling: door de druppelbril druppel je in een keer goed, waardoor er geen product verloren gaat. 

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Bent u niet specifiek op zoek naar een druppelbril? Naast dit hulpmiddel bieden wij ook een ruim aanbod aan andere hulpmiddelen voor mensen met een zintuiglijke beperking. Denk hierbij aan een groot toetsenbord, een loepbril of een herkenningsstok. Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.