0

Draagbare voorleesbril

Wanneer uw ogen achteruitgaan, boet u sterk aan zelfstandigheid in. U krijgt dan moeite met het lezen van dingen op straat of bijvoorbeeld in winkels. Om te voorkomen dat u hierbij externe hulp moet inschakelen, zijn er draagbare voorleesbrillen ontwikkeld. De Orcam Mix is zo’n draagbare voorleesbril, waarmee u ineens weer van alles kunt.

Orcam Mix

De OrCam Mix is een vernieuwde, geavanceerde draagbare voorleesbril voor blinden en slechtzienden. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan deze bril zowel gedrukte als digitale tekst voorlezen, gezichten herkennen en producten identificeren. De OrCam Mix is handig in gebruik, u kunt hem eenvoudig via een magneetje op een brilmontuur klikken. Het apparaat herkent automatisch 2 talen, namelijk Nederlands en Engels en biedt tijd- en datumherkenning. U heeft geen internetverbinding nodig om hem te kunnen gebruiken. Door het compacte formaat kunt u hem bovendien overal mee naar toe nemen.

De OrCam Mix vergroot uw zelfstandigheid en onafhankelijkheid door u – waar en wanneer u maar wil – te helpen om tekst voor te lezen, gezichten, producten en kleuren te herkennen. Het verbetert echter het gezichtsvermogen niet. Het apparaat vereist ook dat de gebruiker volledige controle heeft over zijn of haar hoofd- en handbewegingen, omdat u moet wijzen naar het te identificeren object.

Toepassingen

Orcam Mix is een krachtig en effectief hulpmiddel voor de studie- of werksituatie, waarbij het noodzakelijk is dat gedrukte of digitale informatie direct beschikbaar is en waarbij u niet afhankelijk wilt of kunt zijn van anderen om informatie toegankelijk te maken. Omdat deze allernieuwste technologie eenvoudig en intuïtief is, kan deze gemakkelijk door kinderen, volwassenen en ouderen worden gebruikt. OrCam kan mensen met verschillende behoeften helpen en is geschikt voor alle oogaandoeningen en alle niveaus van verlies van het gezichtsvermogen (bijv. macula degeneratie, glaucoom). OrCam is tevens geschikt voor mensen met leesmoeheid en leesproblemen, zoals dyslexie.

De OrCam Mix met alleen leesfunctie wordt nu onder voorwaarden door alle zorgverzekeraars vergoed. U kunt echter, afhankelijk van uw zorgverzekeraar, kiezen welke functie u naast de standaard functies wilt toevoegen.