0

Concepthouders slechtzienden

Concepthouders/leesstandaarden maken het leven en het lezen een stuk gemakkelijker. Met name voor mensen met een visuele beperking kan dit een uitkomst zijn. Er zijn concepthouders in letterlijk allerlei soorten en maten. Zo zijn er statische leesstandaarden, verstelbare leesstandaarden, houten concepthouders, metalen concepthouders en flexidesks.

Iris One

Iris One is een moderne bamboe leesstandaard die veel mogelijkheden biedt. Deze leesstandaard bevat twee gleuven, eentje voor een smart device (zoals een telefoon of tablet) en eentje om het te lezen document in te plaatsen. Voor dit product is een speciale app ontwikkeld, die de tekst achter de smart device omzet in een audiobestand. Dit audiobestand kan de gebruiker daarna laten voorlezen. Dit is niet alleen een uitkomst voor mensen die blind of slechtziend zijn, maar ook voor bijvoorbeeld mensen met dyslexie.

Luxo concepthouder

Iris Huys biedt verschillende concepthouders van Luxo aan. Dit zijn flexibele concepthouders van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn robuust, maar licht ontworpen en beschikken standaard over een documentklem en een geleideregel. Dit bezorgt de gebruiker een optimale leessituatie.

Houten leesstandaard

Naast de metalen Luxo concepthouders heeft Iris Huys ook een ruim aanbod aan houten leesstandaarden. Deze zijn vrijwel allemaal verstelbaar: sommige in de hoek, sommige in hoogte en een aantal in beide. De leesstandaarden zijn licht van gewicht (maximaal 2 kg) en zijn makkelijk in te klappen en/of mee te nemen.

Flexidesk

Een Flexidesk is zoals de naam suggereert een soort flexibel bureau en wordt ook wel bureaulessenaar genoemd. Iris Huys biedt een model aan in twee verschillende maten, beide zeer duurzaam vormgegeven in staal met een kunststof coating. Hierdoor is het oppervlak makkelijk schoon te maken en beschadigt het niet snel. Op een flexidesk kunt u een document of uw laptop neerzetten, waardoor de te lezen tekst beter in uw gezichtsveld komt. Wederom een uitkomst voor mensen met minder zicht.