0

Bal met geluid

Wanneer u last heeft van een visuele beperking, of wanneer uw zicht achteruitgaat, bieden hulpmiddelen met geluid uitkomst. Zo ook een bal met geluid, ook wel rinkelbal genoemd. Voor allerlei sporten zijn er rinkelballen ontworpen, waardoor u ook als blinde of slechtziende gewoon weer mee kunt doen met sportieve activiteiten.

Voetbal met geluid

Iris Huys levert verschillende voetballen met geluid. Deze hebben hetzelfde formaat als een normale voetbal. Ze zijn gemaakt van imitatieleer en hebben een doorsnede van 19 cm. De voetballen maken een rinkelend geluid, waardoor ze ook op afstand heel goed te horen zijn.

Basketbal met geluid

Ook voor de sport basketbal biedt ons assortiment uitkomst voor mensen met een visuele beperking. Iris Huys biedt twee formaten basketbal aan: maat 5 en maat 7. De een is kleiner en dus meer geschikt voor kinderen, de ander is groter en dus geschikter voor volwassenen. Beide zijn gemaakt van rubber en voelen dus hetzelfde aan als een normale basketbal. De basketballen met geluid maken een helder rinkelgeluid dat ook op afstand goed te horen is.

Rinkelbal

Voor de sporten goalbal en torbal bieden wij ook speciale ballen met geluid aan. Maar zelfs wanneer u niet aan een specifieke sport doet, kan een bal met geluid handig zijn. Daarom heeft Iris Huys ook diverse multifunctionele rinkelballen. Deze variëren in grootte en materiaal (foam of imitatieleer). Hiermee kunt u overgooien of andere zelfbedachte spellen uitvoeren. De meeste ballen zijn geschikt voor zowel gebruik buitenshuis als binnenshuis. Alleen de foam ballen zijn erg zacht en daardoor meer op hun plek binnen in een gym- of sportzaal.

Mocht u nu zin hebben in al deze sporten en andere sportieve activiteiten? Daarvoor is er de activiteitenkit voor blinde sporten. Hierin bevinden zich vijf verschillende rinkelballen, een voetbal met geluid, tennisballen voor blind tennis en nog veel meer.