0

Windows Creators update

Belangrijke informatie voor Supernova, Zoomtext en Jaws software-gebruikers door de Windows Creators update die begin april uitkomt!

Als u Windows 10 gebruikt in combinatie met Supernova, Zoomtext of Jaws software, let dan op dat u over de juiste versie beschikt om uw software goed te kunnen blijven gebruiken.


Dolphin Supernova
 versie 15

Wanneer u Supernova versie 15 heeft, komt zeer binnenkort de versie 15.06 uit, die compatibel zal zijn met de Windows 10 Creators update. Als u Supernova 15 gebruikt, krijgt u een melding dat de Windows Creators update niet zal worden geinstalleerd, maar dat op een later tijdstip de update opnieuw aangeboden zal worden. Wij informeren u op deze plaats als de versie 15.06 beschikbaar is.

Dolphin Supernova  versie 16

Wanneer u Supernova 16 heeft, is de versie 16.03 al beschikbaar, die volledig compatibel is met de Creators update. Als u nog niet over deze versie beschikt, kunt u in het regelpaneel van Supernova uw versie updaten. Doe dit als volgt:

– Ga in het Supernova regelpaneel naar het Helpmenu met Alt+H

– Ga met pijl omlaag naar ‘Controleer updates’. Druk Enter

– U krijgt een melding met de vraag of Supernova naar updates mag zoeken. Druk Enter voor Ja.

– De update die beschikbaar is, wordt getoond. Tab naar ‘Bijwerken’ en druk Enter om het updaten te starten

– Nu wordt de update binnengehaald. Dit kan afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding wel zo’n 10 minuten duren.

– Nadat de update is binnengehaald, wordt u gevraagd ‘wilt u het bijwerken starten?’ Navigeer na de Ja-knop en druk Enter.

– Doorloop de updatewizard. Tijdens de installatie moet uw actieve Supernova worden afgesloten. Ook zal u worden gevraagd of u een nieuwe installatie van Supernova wilt doen of dat u uw bestaande versie wilt updaten. Kies dan ervoor om uw bestaande versie te updaten. Dit is ook de standaard instelling tijdens de update.

– Herstart na de update uw computer. U beschikt nu over de juiste versie 16.03

– U kunt versie 16.03 van uw Supernova variant ook handmatig downloaden:
Klik hier om Supernova Magnifier 16.03 te downloaden
Klik hier om Supernova Reader Magnifier 16.03 te downloaden
Klik hier om Supernova Magnifier & Screenreader 16.03 te downloaden


Zoomtext 10.1

Wanneer Zoomtext versie 10.1 heeft, komt zeer binnenkort de benodigde update uit, die compatibel zal zijn met de Windows 10 Creators update. Als u Zoomtext 10.1, krijgt u een melding dat de Windows Creators update niet zal worden geinstalleerd, maar dat op een later tijdstip de update opnieuw aangeboden zal worden. Wij informeren u op deze plaats als de update voor Zoomtext 10.1 beschikbaar is.
Als deze update beschikbaar komt, kunt u op de volgende manier deze update installeren.

– Ga naar het Zoomtext regelpaneel

– Ga naar Help in de menubalk en navigeer naar ‘Controleren op programma-updates’. Klik vervolgens op Volgende. U krijgt een melding als er een upgrade beschikbaar is. Druk op volgende om deze te downloaden en te installeren. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Na de installatie van de update krijgt u een melding dat de PC opnieuw moet worden opgestart. Klik OK.

Zoomtext 11

Zoomtext 11.2 is compatibel met Windows 10 Creators update. U hoeft geen wijzigingen of updates uit te voeren.

 

Jaws 18

Wanneer u Jaws 18 gebruikt, is de build-versie vanaf 2530 compatibel met de Windows 10 Creators update. Om uw Jaws versie te upgdaten naar de meest recente build-versie, doe als volgt:

– Ga naar het Jaws-menu met de Insert+J. Navigeer vervolgens naar Help. Open dit menu met Pijl rechts. Navigeer in deze lijst naar ‘Zoeken naar updates’. Druk Enter

– U krijgt een lijst met beschikbare updates. Selecteer de Jaws update en Tab naar ‘Installeren’. Druk dan Enter

– na het downloaden wordt het updaten automatisch gestart. Doorloop de installatie en laat uw PC daarna opnieuw opstarten. Na het opstarten is de nieuwe Jaws direct actief.

U kunt de nieuwste Jaws versie ook handmatig downloaden:
Klik hier om Jaws 18 build 2532 64-bit te downloaden
Klik hier om Jaws 18 build 2532 32-bit te downloaden

Jaws 17

Wanneer u Jaws 17 gebruikt, dient u de build-versie 2729 te downloaden en te installeren om compatibel te zijn met de Windows 10 Creators update.

Download de update en voer de installatie vervolgens uit. Na het installeren wordt u gevraagd de PC opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten is de nieuwe Jaws versie direct actief.

Klik hier om Jaws 17 build 2729 64-bit te downloaden
Klik hier om Jaws 17 build 2729 32-bit te downloaden

Support

Voor vragen kunt u ons altijd bellen of een e-mail sturen aan support@irishuys.nl