0

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Bent u slechtziend en kunt u wel wat hulpmiddelen gebruiken zodat het kijken wat prettiger wordt? Hier hebben wij een lijst met verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken wanneer u slechtziend bent.

Telefoons voor slechtzienden

Wij hebben een breed assortiment telefoons die kunnen dienen als hulpmiddel voor slechtzienden en ouderen. De telefoons zijn zeer eenvoudig en beschikken over grotere knoppen en hebben vaak ook een alarmtoets. Wanneer u slechtziend bent, kunt u de telefoon goed gebruiken, omdat de knoppen vergroot zijn.

Pillendoos met alarm

De elektrische pillendoos met alarm is ook één van de ADL hulpmiddelen die wij bieden voor slechtzienden. Dit doosje zorgt ervoor dat u nooit zult vergeten om uw medicijnen in te nemen. Het doosje is verdeeld in vijf verschillende vakken, waarbij u voor elk vak een aparte tijd kan instellen voor het alarm. Het doosje gaat dan trillen of maakt een geluidssignaal. De alarmtijden van de pillendoos blijven zich herhalen, u hoeft dus niet elke keer de tijd aan te passen.

Sprekend horloge

Het sprekende horloge is nog een hulpmiddel voor slechtzienden die wij aanbieden. Dit horloge spreekt in zes verschillende talen; Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans. De wijzerplaat is analoog met een witte achtergrond en zwarte cijfers en wijzers die ervoor zorgen dat de cijfers en wijzers goed benadrukt worden. Wanneer u de spreekfunctie heeft ingesteld vertelt het horloge u de tijd, dag van de week en spreekt het horloge de tijd digitaal of analoog uit. U kunt zelf de keuze maken of u de uitspraak van de tijd analoog of digitaal wilt horen.

Grootlettertoetsenbord

Het toetsenbord Vision board heeft grote letters als hulpmiddel voor slechtzienden en voor mensen die het prettiger vinden om grote letters en cijfers op hun toetsenbord te hebben. Het toetsenbord is buiten het gedeelte met de nummers precies hetzelfde als een normaal toetsenbord. Het toetsenbord bevat ook 2 USB openingen zodat u er nog een muis of een USB stick in kunt doen. De grootte van dit toetsenbord kan een goede hulpmiddel zijn wanneer u slechtziend bent. Het toetsenbord is zowel draadloos als met draad verkrijgbaar.